CORESPONDENTA: SPECIAL – Conferința Zeiței la Glastonbury

1
134

În perioada 30 iulie-4 august a.c., la Glastonbury (Somerset, Anglia) are loc  a 18-a ediție a evenimentului anual, Conferința Zeiței (Goddess Conference).  Moment marcant cu participanți din Europa dar și de pe alte continente, are o serie de manifestări spirituale și culturale în mai multe locații din oraș: ateliere, expoziții, prezentări, ceremonii, discursuri. Organizatoare a acestui eveniment special de rezonanță internațională este Kathy Jones.  Anul acesta accentul este pus pe celebrarea Mamei Pământ și pe viziunea unei societăți reînnoite în care iubirea și susținerea reciprocă sânt valori centrale. Conferința Zeiței este o adevărată sărbătorire a valorilor feminine și creativității, a poeziei și performanțelor artistice în diferite domenii.

Printre artiștii care și-au expus lucrările sânt: Ember Vincent, sculptură și lucrări ceramică de o sensibilitate  aparte , Jo Turner, diverse bijuterii minunat executate,  Nicholas Philips, picturi impresionante, între ele fiind și reprezentări iconografice, Victoria Shillington, bijuterii frumoase lucrate manual.

La un stand se aflau expuse cărțile scriitoarei Philippa Drakeford. Picturile realizate de Wendy Andrews conțin multă gingășie și frumusețe, de asemenea și cele aparținând lui Jo Jayson, cărora li se adaugă și o nuanță de mister.

Evenimentul Conferința Zeiței, prin gama largă de experiențe spirituale și culturale pe care le oferă este întotdeauna foarte reușit și apreciat, readucând în Glastonbury pentru câteva zile farmecul Avalonului de odinioară.

Corespondent: Tatomir  Ion-Marius

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.