CORESPONDENȚĂ DE LA BRUXELLES – Prima zi a summitului N.A.T.O. la Bruxelles

0
177

Ieri, 11 mai, a început summitul N.A.T.O. de la Bruxelles (Belgia).  Secretarul General al N.A.T.O. Jens Stoltenberg a declarat în discursul de deschidere al summitului:

Toate summiturile N.A.T.O. contează desigur dar summitul  de azi şi cel de mâine sunt de o importanţă particulară deoarece suntem confruntaţi cu provocări şi ameninţări de securitate fără precedent, şi în acelaşi timp vedem diferenţe, dizacorduri între Aliaţi. Aşa că este foarte important ca acest summit să arate ceea ce N.A.T.O. exprimă, că suntem în stare să facem mai mult împreună, toţi cei 29 de Aliaţi, America de Nord şi Europa”, a declarat Secretaru General al N.A.T.O.

Un N.A.T.O.  puternic este important pentru Europa dar de asemenea important şi pentru Statele Unite, şi de aceea e important ca să arătăm că acest summit, în ciuda diferenţelor asupra diverselor chestiuni, este capabil să cadă de acord şi să năzuiască spre întărirea N.A.T.O. ca o piatră de căpătâi a unităţii transatlantice”, a continuat Stoltenberg.

Ceremonia de deschidere a summitului s-a desfăşurat în prezenţa şefilor de stat şi de guvern ai statelor Aliate, urmată de un spectacol aviatic. La orele 17.15 a început conferinţa de presă al Secretarului General N.A.T.O. , Jens Stoltenberg, iar seara s-au desfășurat dineuri lucrative la nivel de şefi de state, miniştri de externe şi miniştri ai apărării.

Tatomir Ion-Marius, Corespondent acreditat la N.A.T.O.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.