CONTROVERSE – Președintele Ungariei a promulgat legea care ar putea duce la închiderea universității lui George Soros

1
144
foto http://www.origo.hu

CONTROVERSE Președintele Ungariei, Janos Ader, a promulgat luni o lege controversată care stabilește noi cerințe pentru universitățile străine și care ar putea duce la închiderea Universității Central-Europene (CEU), instituție finanțată de miliardarul american de origine ungară George Soros, transmite Reuters, scrie Agerpres.

Într-o declarație acordată agenției de presă MTI, Ader și-a exprimat convingerea că noua lege nu încalcă libertatea academică și legislația internațională. El a cerut guvernului de la Budapesta să discute cu universitățile pașii de urmat.

În ciuda protestelor publice, legea a fost promulgată de executivul condus de premierul Viktor Orban după o procedură rapidă. Actul normativ prevede nerecunoașterea diplomelor emise de instituții de învățământ străine care nu au corespondent în țările de origine ale respectivelor instituții.

În capitala Ungariei, zeci de mii de manifestanți i-au cerut duminică președintelui să nu promulge legea. Termenul pentru semnătura prezidențială expira luni, la miezul nopții.

citeşte şi MITING DE AMPLOARE – Zeci de mii de persoane au ieşit pe străzile Budapestei în semn de susţinere a unei universităţi înfiinţate de Soros

CEU, cu predare în engleză, s-a deschis la Budapesta în 1991.

sursa INFO

sursa FOTO

Te-ar mai putea interesa

Loading...

1 COMENTARIU

  1. Orase ca Arad si Oradea ( nu avea universitate inainte de 1989) ii invita si le acorda baza materiala pentru a-si continua activitatea.Noi ne-am predat Clujului.Macar daca ne-ar lua clujenii cu totul, ca doar asa avem sanse sa ne dezvoltam.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.