CONTROVERSATUL ERBICID MAI RĂMÂNE PE PIAȚĂ 5 ANI – Glifosatul, autorizat pentru încă cinci ani în Uniunea Europeană

0
161

Un număr de 18 țări au votat în favoarea propunerii executivului european.  Asta reprezintă pragul limită de 65% din populația UE necesară pentru cvorum. Nouă țări s-au opus și una s-a abținut. Acest fapt a permis atingerea majorității calificate necesare, spre deosebire de un prim vot, ce a avut loc la începutul lunii noiembrie.

Germania, care s-a abținut în turul precedent, a votat pentru de această dată. Asta după ce a cerut modificări la text în legătură cu restricțiile privind utilizarea privată a glifosatului și respectarea biodiversității, potrivit unei surse apropiate de acest dosar.
Această schimbare de poziție a Germaniei, cea mai mare țară din UE, a contribuit la înclinarea balanței în favoarea unei noi autorizări.
„Votul de astăzi arată că atunci când vrem putem să împărtășim și să ne acceptăm responsabilitatea colectivă în luarea deciziilor”, a declarat comisarul european pentru sănătate Vytenis Andriukaitis, citat într-un comunicat.
Comisia Europeană va adopta o decizie înainte ca autorizația actuală să expire, la 15 decembrie. Dacă votul din comitetul de apel de luni ar fi înregistrat un rezultat negativ, chestiunea ar fi trebuit să fie tranșată de executivul european.

Sursă info.

Te-ar putea interesa și: http://actualmm.ro/buletin-rutier-27-noiembrie-afla-care-este-starea-vremii-si-a-drumurilor-in-maramures/

Recomandarea editorului: http://actualmm.ro/pentru-evita-inchiderea-drumului-autoritatile-judetene-au-decis-montarea-regim-de-urgenta-parapetilor-pasul-gutai/

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.