CONTROALE – Zeci de kilograme de carne oprite de la vânzare de comisarii CJPC

1
861

Comisarii de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor şi-au intensificat în ultima perioadă controalele. Astfel, la ultimele razii au descoperit şi oprit de la vânzare zeci de kilograme de carne care altfel ar fi ajuns pe mesele maramureşenilor de bună credinţă.

”Am făcut controale privind comercializarea produselor specifice Sărbătorilor Pascale, în speţă carne, peşte, produse de patiserie. S-a verificat un număr de 20 de operatori economici, s-a controlat o cantitate de peste 1.000 de kilograme de carne, s-au oprit temporar de la comercializare o cantitate de 45 de kilograme de carne”, a declarat Olivia Ardelean, comisar şef adjunct CJPC Maramureş.

Comisarul spune că neregulile găsite se referă în special la modul de etichetare a produselor.

“S-au găsit la comercializare produse care nu aveau trecute pe ele data limită de consum, s-au găsit produse care aveau eticheta incompletă şi produse care nu avea specificaţia de alergeni. Iar în ceea ce priveşte peştele, s-a găsit la comercializare, din fericire doar o singură conservă care, deşi era în termenul de valabilitate, prezenta miros de alterat”, a mai spus Ardelean.

Controalele la agenţii economici care comercializează produse alimentare se vor intensifica în această perioadă, până la Sărbătorile Pascale, iar comisarii recomandă maramureşenilor să-şi facă toate cumpărăturile, inclusiv carnea de miel, doar din locuri special amenajate şi autorizate.

Ana Pop

Te-ar mai putea interesa

Loading...

1 COMENTARIU

  1. Felicitari pentru aceste actiuni dar as adauga ca poate CONSUMATORII, adica noi toti, meritam sa ne dezvaluiti si numele acelor „opreratori economici” care isi permit sa puna in pericol sanatatea noastra. Sant convins ca daca veti face acest lucru, piata, consumatorii vor fi cei care ii vor „pedepsi” pe acei operatori prin simpla actiune de a nu mai intra si a nu mai face cumparatori in magazinele acelor operatori economici. In fond, aceasta informatie trebuia facuta publica in articolul de mai sus, nu-i asa?
    Multumesc si spor in continuare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.