CONTROALE – Reacția primarului Cătălin Cherecheș în urma neregulilor constatate la localurile din Baia Mare (VIDEO)

3
3927

Controalele efectuate astăzi în Baia Mare au lăsat trei localuri de pe strada Școlii fără autorizație de funcționare. Este vorba despre Clubul Mystique și etajul localurilor Porto și Imbiss. În plină acțiune de verificare, primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, s-a deplasat la fața locului pentru a constata neregulile înregistrate. Acesta a arătat că de luni începând vor fi închise toate chioșcurile din incinta școlilor sau ale liceelor.

„Cele mai grave nereguli constatate până acum sunt neregulile cu privire la căile de acces, cu privire la protecția împotriva incendiilor. A doua neregulă importantă este cea legată de sănătatea populației, din perspectiva alimentară și din perspectiva spațiilor. Nu există toalete suficient de mari, nu există acea împărțire între spațiile pentru fumători și nefumători. Mai mult decât atât, produsele nu sunt păstrate potrivit legii. Conform procedurilor legale s-au suspendat autorizațiile până la remediere, cu termen de remediere de 30 de zile dar în acest interval aceste unități de alimentație publică nu vor funcționa. După 30 de zile dacă nu își remediază situația se vor anula autorizațiile. Vreau să menționez faptul că tot ceea ce înseamnă bar, restaurant, discotecă din municipiul Baia Mare vor fi verificate pentru că problema majoră este că își obțin autorizațiile de construire după ce au construit pentru un anumit tip de activitate, ca să își facă magazin de pantofi iar după un an de zile îl transformă în discotecă și fac modificări și tot felul de chestiuni care nu sunt întotdeauna conforme cu legea”, a declarat Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

Controale de același gen au avut loc și în Centrul Vechi al municipiului Baia Mare. Primarul Cătălin Cherecheș a arătat că aceste acțiuni sunt foarte riguroase și se vor extinde și la alte unități de alimentație publică.

„De luni începând toate chioșcurile din incinta școlilor și liceelor vor avea suspendată activitatea pentru că nu respectă normele de depozitare și de igienă. Și, mai mult decât atât, vreau la nivelul primăriei să avizăm noi fiecare produs care se vinde în școli, grădinițe sau licee. Mă sperii când îi văd pe copii în pauze cu pungi întregi de chipsuri sau tot felul de produse care nu au nicio treabă cu sănătatea omului. Mai mult, îmi doresc foarte mult ca la nivelul municipiului Baia Mare să verificăm mai departe și toate sălile unde se realizează diverse tipuri de manifestări publice. Aici mă refer la Teatrul Municipal Baia Mare, Casa de Cultură și Casa Tineretului”, a mai adăugat Cătălin Cherecheș.

Simona Vasiac

Te-ar mai putea interesa

Loading...

3 COMENTARII

  1. Domnule primar, dupa cum observati, explodeaza fabrici,( 5 noimebrie ora 19:00 BRASOV) ,dumneavoastra opriti activitatea celor ce presteaza alimentatie publica, 30 de zile, nu va ganditi ca acele afaceri, produc salariile cetatenilor, ce vom face 30 de zile? Ramanem nemancati? daca e pana acolo, nici o unitate fie ea, atelier auto, cabinet stomatologic, magazin de papuci, frizerie, bacanie, bar, restaurant, pub, discoteca, ceasornicarie, farmacie, si lista poate continua. NU a opri activitatea agentilor economici sunteti mai placut cetatenilor, aduceti-va aminte cand a luat foc CENTER-ul, nu s-a facut atata tamtam. FAIRPLAY din partea primariei ar fi sa trimita pe cei abilitati la fiecar elocatie, sau mai bine, sa organizati puncte, in care agentii economici sa poata sa mearga sa se informeze, si sa intre in legalitate, din cate vad mai nou si in Baia Mare si la TV, fiind antreprenor esti infractor. NU!!! NU sunt infractor, ca administrez o afacere, fie ea alimentatie, fie constructii, fie frumusete etc…., VREAU SA MA PUN in legalitate, dar, INFOMRATI MAI INTAI POPULATIA…..NU O AMENDATI DIN PRIMA SAU MAI RAU II OPRITI ACTIVITATEA.

  2. Inchideti-le domnule pe toate fara a avea o logică si vei vedea de unde vei mai încasa impozite ,probabil ca acei consilieri care te sfatuiesc sunt de calitate proasta.

  3. Controale ca si controale … nu e treaba primarului sa dea el raportul la acestea … da eu ma intreb, avand in vedere manifestatiile din aceste zile cu privire la politicienii corupti… oare chereches nu se simte cu musca pe caciula ???

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.