CONTROALE PE DRUMURILE DIN MARAMUREŞ – Peste 500 de sancţiuni contravenţionale aplicate în acest weekend de poliţiştii rutieri

0
504

În perioada 17-19 noiembrie poliţiştii rutieri din Maramureş au acţionat zilnic pe drumurile de pe raza întregului judeţ, pentru combaterea încălcării normelor rutiere şi prevenirea accidentelor de circulaţie.


Acţiunile poliţiştilor s-au desfăşurat atât pe drumurile publice din mediul urban cât şi pe cele din mediul rural. Bilanţul arată că în cele trei zile zeci de şoferi au rămas pietoni. Cei mai mulţi pentru că au apăsat prea tare pedala de acceleraţie.

Pentru abaterile constatate vineri, sâmbătă şi duminică, poliţiştii rutieri au aplicat 529 de sancţiuni contravenţionale.

225 au fost aplicate şoferilor care au circulat cu viteză excesivă şi 86 pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

10 sancţiuni au fost aplicate pietonilor care şi-au pus viaţa în pericol traversând prin locuri nemarcate corespunzător sau pe culoarea roşie a semaforului electric.

În alte 180 de cazuri a fost aplicată sancţiunea avertismentului. Restul pentru nerespectarea priorităţii de trecere altor vehicule şi nerespectarea regulilor de depăşire.

Ca măsură complementară, poliţiştii au dispus reţinerea a 29 de permise de conducere şi retragerea a şase certificate de înmatriculare.

În alte şapte cazuri, în care au fost constatate infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, poliţiştii au întocmit dosare penale şi continuă cercetările urmând ca la finalizarea lor să fie dispuse măsuri legale.

Informaţii furnizate de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş

Citeşte şi GRAV ACCIDENT RUTIER LA TĂUŢII MĂGHERĂUŞ – Trei persoane încarcerate, TIR cu pietriş răsturnat şi două autoturisme avariate (FOTO)

 

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.