CONTRABANDĂ – Au fost confiscate țigări de 27.000 lei, ucrainean reținut

0
225

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, la frontiera verde, aproximativ 9.000 pachete țigări, în valoare de 92.000 de lei, marfă ce urma sa ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Valea Vişeului, jud. Maramureş, au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate. În jurul orei 11.00 aceștia au observat, pe direcția localității de frontieră Valea Vişeului, trei persoane care transportau colete voluminoase de la frontiera de stat spre interiorul țării.

Polițiștii au trecut la urmărirea şi somarea prin voce a celor în cauză, moment în care aceștia au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul statului vecin.
În urma acţiunii s-a reuşit reţinerea un bărbat, cetăţean ucrainean, identificat ulterior ca fiind un tânăr de 17 ani, domiciliat în regiunea Zakarpatia din Ucraina.
În zona respectivă, polițiștii de frontieră au descoperit 6 colete, învelite în folie de culoare neagră, care au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii s-a constatat că acestea conțin 2.970 pachete țigări, marca Jin Ling, cu timbru Duty Free.
Întreaga cantitate de țigări în valoare de 27.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat.
Totodată, au fost informate și autoritățile de frontieră ale statului vecin, în vederea cercetării în comun a evenimentului.
În continuare se fac verificări specifice pentru identificarea şi reţinerea tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţii infracţionale.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.