CONTRABANDĂ – Ţigări ascunse în podeaua dublă a unei autoutilitare, depistate de poliţiştii de frontieră

0
242

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, in urma acţiunilor de combatere a contrabandei cu ţigări desfăşurate în zona de competenta, peste 26.800 pachete țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 244.000 lei.

O parte dintre aceste pachete au fost descoperite ieri, 11 mai, când polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Sighetu Marmației au identificat în trafic, pe raza localității Rona de Sus, o autoutilitară marca Volkswagen, cu număr de înmatriculare specific Ungariei, despre care aveau suspiciuni că ar fi folosită în contrabanda cu ţigări.

Poliţiştii de frontieră au oprit autovehiculul în cauză, la volanul căruia se afla Ioan M. de 19 ani, domiciliat în județul Arad.

Pe timpul controlului, polițiștii au observat, într-un loc special amenajat în podeaua dublă, mai multe pachete cu țigări, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii șoferului şi a autovehiculului la sediul poliției de frontieră, în vederea continuării cercetărilor. În urma controlului amănunțit efectuat asupra autoutilitarei, polițiștii de frontieră au descoperit cantitatea de 2.998 pachete țigări de proveniență ucraineană.

De asemenea, poliţiştii de frontieră au extins cercetările si au stabilit că în activitatea infracţională au mai fost implicaţi doi tineri, în vârstă de 20 si 21 de ani, ambii domiciliaţi în Maramureș.

Întreaga cantitate de țigări în valoare de aproximativ 27.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării, în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și complicitate la contrabandă, iar autoutilitara, în valoare de 2.500 de euro a fost indisponibilizată la sediul sectorului, până la finalizarea cercetărilor.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Valea Vișeului, jud. Maramureș, pe timpul unor misiuni de supraveghere și control la frontiera de stat au descoperit abandonate în vegetaţie, mai multe baxuri cu țigări de proveniență ucraineană.
În urma inventarierii coletelor, s-a constatat că acestea conțin 9.000 pachete țigări, de diferite mărci, în valoare de 71.400 lei.

În continuare, polițiștii de frontieră fac verificări specifice în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.