CONTRABANDĂ LA FRONTIERA DE NORD – Peste 13.000 de pachete de ţigări confiscate noaptea trecută la Bistra, Brodina şi Siret

0
168

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în PTF Siret și la frontiera verde, peste 13.700 pachete cu țigări ucrainene care urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 5.30, s-a prezentat în PTF Siret, județul Suceava, pe sensul de intrare în țară, ucraineanul Oleh P., de 19 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen.

Polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

A fost descoperită ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spațiu special amenajat în bordul autoturismului cantitatea de 370 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de peste 500 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul marca Volkswagen a fost reținut de către organele vamale în vederea confiscării.

Ucraineanul a fost sancționat contravențional cu amendă de 5.000 lei.

În jurul orei 2.00, un echipaj mobil de la Sectorul PF Valea Vișeului a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control un Audi.

Șoferul mașinii a ignorat semnalele, continuându-și deplasarea în mare viteză spre Bistra.

Polițiștii de frontieră au urmărit mașina, pe care au descoperit-o abandonată.

La cercetarea zonei, în apropiere au fost descoperite mai multe colete care conțineau cantitatea de 3.460 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 41.000 lei.

Și lucrătorii de la Sectorul PF Brodina, jud. Suceava, au descoperit în apropierea frontierei de stat cinci colete cu țigări.

În urma inventarierii acestora au rezultat 9.880 de pachete, de proveniență ucraineană, în valoare de 115.600 lei.

În ambele cazuri țigările au fost confiscate. În continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Informaţii furnizate de ITPF Sighetu Marmaţiei

 

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.