CONTRABANDĂ – 20.000 pachete de ţigări confiscate la frontiera de nord (VIDEO)

0
853

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat peste 20.000 pachete cu ţigări de contrabandă, în urma desfăşurării mai multor acţiuni specifice.

 * În data de 9 februarie a.c., în jurul orei 19.00, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighet, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a descoperit o cărare de urme care ducea dinspre frontiera de stat, până la un imobil de pe raza localităţii Rona de Sus, jud. Maramureş.

Ajunşi la imobilul respectiv, proprietarul acestuia a declarat poliţiştilor de frontieră faptul că într-o anexă a gospodăriei sale se află trei colete cu ţigări de provenienţă ucraineană, pe care le-a predat lucrătorilor noştri. Persoana în cauză şi coletele au fost duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor. În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 1.478 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 13.300 lei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

DSC06367

* Azi-noapte, în jurul orei 03.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul Laszlo S., în vârstă de 37 de ani, din Ungaria. Bărbatul conducea un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în Ungaria. La controlul efectuat pentru intrarea în România, poliţistul de frontieră a solicitat lucrătorului vamal efectuarea unui control amănunţit asupra persoanei şi autoturismului. Astfel, în locaşuri special amenajate în rezervor, portbagaj, bancheta din spate, în bord, în uşile laterale, praguri şi în roata de rezervă au fost descoperite ascunse 4.200 pachete de ţigări netimbrate, în valoare de aproximativ 8.400 lei. Întreaga cantitate de ţigări, precum şi autoturismul – în valoare de aproximativ 10.000 lei – au fost confiscate, iar şoferul a fost amendat de către lucrătorii Biroului Vamal cu 10.000 lei.

* La sfârşitul săptămânii trecute, în urma unor acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit şi ridicat în vederea confiscării 14.379 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 127.000 lei. În toate cazurile, cercetările continuă în vederea depistării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.