CONTESTAȚII – Peste 90 de profesori din Maramureş au contestat notele la titularizare

0
460

CONTESTAȚII Aproape 100 dintre dascălii care au susținut proba scrisă a examenului de titularizare au depus în ultimele două zile contestații.

CONTESTAȚII Nemulțumirile au fost centralizate de oficialii Inspectoratului Școlar județean Maramureș, care dealtfel au și trimis lucrările spre recorectare în alte centre din țară.

Potrivit acestora numărul celor nemulțumiți de nota luată se ridică la 95. Oficialii Inspectoratului Școlar județean Maramureș arată că nemulțumirile vizează deopotrivă lucrări care au primit note sub 5 (55 la număr), dar și lucrări pentru care profesorii au primit note care trec de acest prag. Cele mai multe dintre contestații vizează lucrări la învățământul primar, la cel preșcolar și culmea la educație fizică și sport, disciplină la care au fost înregistrate nu mai puțin de 12 contestații.

Rezultatele finale ale examenului de titularizare vor fi afișate în 3 august.

Reamintim că în Maramureș s-au înscris la examenul de titularizare proba scrisă aproape 750 de cadre didactice. Dintre acestea 111 au absentat, 94 s-au retras, iar un profesor a fost eliminat din examen.

La nivelul judeţului sunt disponibile 1.465 de posturi din care 373 sunt ocupate, iar 1.092 sunt libere. Din cele 1.092 de posturi neocupate 139 sunt rezervate, iar 953 sunt vacante. Doar 80 de posturi sunt titularizabile, respectiv disponibile pe o perioadă de cel puţin 4 ani, în timp ce 1.012 posturi sunt disponibile pentru angajare pe perioada determinată.

Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în şedinţe publice organizate de inspectoratele şcolare în zilele de 8 şi 9 august.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.