Consiliul Judeţean organizează Zilele Maramureşului în Bucureşti

0
104

La sfârşitul acestei săptămâni, respectiv în perioada 27-29 aprilie, Consiliul Judeţean Maramureş organizează „Zilele Maramureşului” în Bucureşti – târg de produse tradiţionale, meşteşugăreşti şi de artizanat, program folcloric şi promovare turism. Pe toată durata desfăşurării evenimentului, care va avea loc în Parcul A.I. Cuza din Sectorul 3, în cadrul târgului vor fi expuse spre vânzare produse tradiţionale şi ecologice ale producătorilor membri ai Asociaţiei Producătorilor de Produse Tradiţionale Maramureş (preşedinte Ioan Tătăran). De asemenea, va fi organizată o expoziţie de produse meşteşugăreşti şi de artizanat, în prezenţa meşterilor populari, acţiune organizată de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Maramureş (director Ştefan Mariş). În cadrul târgului, Consiliul Judeţean Maramureş, prin Serviciul Public Judeţean MM Info Turism (director Ioana Tripon), va fi prezent cu un stand pentru promovarea turismului maramureşean.

Bucureştenii prezenţi vor avea parte şi de programe folclorice de excepţie, susţinute în permanenţă de Ansamblul Folcloric Naţional Transilvania, Ansamblul Măgura din Cerneşti, dar şi alţi artişti se seamă ai Maramureşului, unii dintre ei stabiliţi în capitală.

Delegaţia din Maramureş va fi condusă de preşedintele CJ, Mircea Man, acesta declarând că evenimentul este un bun prilej de a arăta frumuseţea şi valorile de necontestat ale Maramureşului, dar şi o oportunitate de promovare a producătorilor tradiţionali din judeţ.

“Prezenţa Maramureşului la cât mai multe târguri de acest gen, în ţară sau peste hotare, este absolut necesară. Doar astfel putem arăta şi promova tot ce are valoros Maramureşul: tradiţii, port, folclor, artă meşteşugărească, turism şi, mai ales, oamenii deosebiţi”, a spus Mircea Man.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.