CONSILIERII LOCALI AU VOTAT – Viceprimarul Rob și consilierul Țâgârlaș au rămas fără funcțiile provizorii

12
4312
Ultima ședință de Consiliu Local al municipiului Baia Mare a venit cu schimbări în aparatul de specialitate al primarului. Astfel, în urma votului acordat de către consilierii locali, Niculescu Țâgârlaș nu mai îndeplinește atribuții de viceprimar, iar Marinel Rob nu mai este primarul interimar al municipiului Baia Mare.

În ambele cazuri, decizia s-a luat cu aprobarea a 17 aleși locali, din cei 22 prezenți la ședință. Mai mult, noul primar interimar al municipiului Baia Mare va fi desemnat în cadrul unei noi ședințe care va avea loc luni cu începere de la ora 09:00.

S-a lăsat cu scântei

Ședința de Consiliu Local în care s-au luat deciziile privind noua structură a fost una cu scântei. După ce consilierii s-au certat între ei, unul dintre aceștia, Radu Ardelean, a fost bruscat de către Attila Somogyi, jurnalist și cunoscut ca făcând parte din cercul de prieteni al avocatului Țâgârlaș. Momente tensionate în cadrul ședinței au avut loc și între consilierul Țâgârlaș și secretarul primăriei Baia Mare, dar și Marin Brăgaru. Cei doi din urmă, aduceau argumente legale privind proiectele de pe ordinea de zi, în timp ce fostul consilier cu atribuții de viceprimar încerca manevre disperate pentru a mai rămâne „șef de scaun” în Primăria Baia Mare. Dar totul a rămas la nivel de spectacol, inevitabilul s-a produs: aleșii locali au decis prin vot, iar scandalul a fost unul gratuit.

În mandatul său de consilier cu atribuții de viceprimar, Țâgârlaș a reușit să comită și un abuz în serviciu, spun voci avizate din administrația publică. Sub semnătură directorului Vasile Barbul, acesta a redeschis circulația în Centrul Vechi al municipiului Baia Mare. Chiar dacă decizia nu a avut aprobarea Consiliului Local, dar nici măcar a Comisiei de estetică urbană sau cea de urbanism, Vasile Barbul a dispus redeschiderea traficului în zona istorică a municipiului. Rămâne de văzut cum se v-a remedia această situație și ce urmări va avea. Vom urmări subiectul și vom reveni cu amănunte.

ActualMM

Te-ar mai putea interesa

Loading...

12 COMENTARII

 1. Daca s-ar imbranci si la facut curatenie in acest oras,ajuns intre timp foarte mizerabil,ar fi foarte bine.Tagarlas, ca liberal probabil,si-a facut un scop in demolarea magazinului Profi din Ferneziu.Vorba unora,asta o fi problema principala a orasului.Cei care nu am aparut dupa prima ploaie,nu uitam ca in locul impricinat erau doar niste bojdeuci si izmene pe sarma,la uscat.De fapt acum se vad vendetele unora si faptul ca interesul poarta fesul.Scria unul ca Centrul Vechi trebuie sa fie viu,dar cum naiba se face ca in Sibiu,Brasov sau in orasele din Vest,cladirile din centrele istorice sunt protejate si nu se circula cu autobuzele si peridoacele printre ele.Pe Barbul intotdeauna l-am suspectat ca e un bade si nu se pricepe la nimic,dar totusi nu chiar pe degeaba ducea merinde liberalilor din sectiile de votare.

 2. Deschiderea traficului in centru vechi a fost cu dedicatie pt ORZAC.
  Rusine TAGARLAS.
  Mai trebuia macar sa astepti nu asa direct. Tu cu PSD :))

 3. In Centrul Istoric al orasului e nevoie de locuri de parcare si de circulatia autobuzelor in zona,asa cum este in fiecare oras civilizat din lumea asta. Acel platou gol nu arata cu nimic mai bine decat o parcare care ar putea aduce un venit orasului(respectiv un tarif/ora). Sigur ca e nevoie de parcari subterane si alte sf/uri pt Romania dar eu zic sa le executam prima data. Dupa executare putem sa ne gandim mai departe ce deschidem si ce inchidem. Dar aici se i-au hotarari peste noapte in functie de ce viseaza unul sau altul. Dupa care se povesteste de niste planuri marete pe care noi le vom putea face probabil peste 25 ani. Un platou GOL sigur nu aduce nici un beneficiu unui oras si asa foarte sarac. Iar in ultimii ani s-a demonstrat ca inchiderea parcarii nu a adus nimic in acest loc din contra a saracit zona. Poate ar fi bine sa intrebam si comerciantii din zona ce parere au de modificarile aduse zonei.

 4. Minunat, ce sa zic! Dar totusi, asta nu inseamna ca nu mai avem primar in exercitiu? Asta nu-i deloc bine. La fel cum nu e corect „v-a remedia” din penultima fraza.

  • Trebuie inchis tot centrul asta vechi si pus un orar de aprovizionare.Masinile se pot parca peste Sasar,vis a vis de Casa Casatoriilor,pe fosta strada Baia Sprie (ar fi cazul unui sens unic),sau pe A.Muresanu ( tot sens unic).

 5. Alpinistu’-primar-în-vis, devine isteric… nu, nu… nu e bine domnu’ avocat!!! Nu uita cele 9% de la vot!!!! Restul e poveste……………….

 6. Smecherii astia din Centrul Vechi,luptatori liberali vehementi impotriva cresterii salariului minim si implicit a construirii de parcuri industriale,au cazut in propria lor capcana,nu mai au clienti.Ar face orice sa mai castige cativa clienti in plus,respectiv sa-i compenseze pe fostii lor clienti,mai ales tineretul care a parasit si v-a parasi in continuare orasul.Tagarlas,ca sa-i ajute ar trebui sa mute autogara,in plin buricul Centrului Vechi.Poate si gara ar fi bine sa functioneze tot acolo,sa nu mai zic ca poate ar trebui ca in weekend sa inchida Mallul,cafenelele si restaurantele din tot orasul ca sa fie siguri ca putinii clienti pe care ii mai are orasul se vor indrepta spre Centrul Vechi.Ase da!

  • Conform legii orice local trebuie sa aiba usa de la intrare cu deschidere spre exterior si macar o iesire de siguranta,sper ca si cei de la I.S.U au aflat asta intre timp? Nu de alta dar dupa cum unii carciumari iubesc profitul si ar face orice sa-si maximizeze clientela,tot asa ar trebui sa iubeasca si siguranta clientilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.