CONFERINȚĂ CHERECHEȘ (VEZI VIDEO) – „Cea mai mare corupție în România este la nivelul (…) Procuratură, DNA și Serviciile Secrete”

8
1637

Primarul Cătălin Cherecheș a susținut marți, 26 septembrie, în Piața Cetății, o conferință de presă. În cadrul întrunirii cu jurnaliștii, primarul a vorbit despre abuzurile și hărțuirea la care este supus încă de când a devenit primarul municipiului. Mai mult, a explicat pe larg și a demontat cele mai recente acuzații care îi sunt aduse de către procurori. La finalul întrunirii, primarul a mai transmis și un mesaj celor de la UNPR atrăgându-le atenția să nu se mai raporteze la el. Conferința de presă s-a încheiat cu câteva aspecte care țin de administrația locală. Regăsiți mai jos câteva transcrieri din conferință, respectiv un video în care îl puteți asculta pe primarul Cătălin Cherecheș.

Activitatea lui Cherecheș, sub lupa DNA

Este un proces de hărțuire care se produce începând cu 2011, de când am devenit primarul municipiului Baia Mare. De atunci, îmi este analizată activitatea în detaliu de fiecare dată. Toate lucrurile care țin de demersurile administrative pe care le fac ca și primar sau cele pe care le fac colegii mei și pe care le avizez. Am constatat în 2013 că sunt suspectat în dosarul numărul 12, instrumentat de DNA Cluj, dosar în care am calitatea de suspect pentru jumătate din infracțiunile cuprinse în Codul Penal. Cu siguranță că lucrurile ar fi fost într-o limită normală dacă cineva ar fi evaluat faptul că nu există niciun fel de prejudiciu în acest dosar, ar fi evaluat faptul că nu există niciun fel de constituire de parte civilă împotriva mea și ar fi analizat și luat în considerare faptul că nu există niciun fel de declarație împotriva mea”, a spus Cătălin Cherecheș.

Cine insistă ca DNA să îl execute pe Cherecheș?

În 2008 am fost unul dintre parlamentarii care am trecut în declarația de avere o sumă primită de la mama mea, obținută în baza unei vânzări a unui imobil, o sumă de 1.500.000 de euro. Aveam obligația ca timp de un an de zile să trec această sumă în declarația de avere. Devenind primar al municipiului Baia Mare, am considerat că trebuie să reamintesc acest lucru și ca o chestiune de noaptea minții, se consideră că, deși este vorba de aceeași sumă, același contract, este vorba despre o altă sumă. O prostie care are de-a face doar cu ordinul pe unitate pe care l-au primit procurorii și angajații DNA de-a executa tot ce mișcă. Eu consider că suntem totuși într-un stat democratic care trebuie să respecte toate normele legale, tot ceea ce înseamnă drepturi constituționale, drepturi ale omului, drepturi CEDO, lucru care, din păcate, nu se întâmplă. Am considerat și consider în continuare că trebuie să vorbesc public despre aceste lucruri pentru că nu e vorba de mine, ci este vorba despre lucruri care se întâmplă multor oameni în această țară care suferă din cauza acestor abuzuri. Cred că România nu trebuie să fie o țară a abuzurilor sau o țară unde oamenii trebuie să fie executați după o listă pe care o fac unii sau alții prin tot felul de vile, sedii ale unor partide sau ale serviciilor secrete, ONG-uri care ascund interese imobiliare. La un moment dat, nimeni nu mă va putea opri să spun cine și de ce dorește să îl execute pe Cătălin Cherecheș. Sunt chestiuni care țin de interese locale și de procurori care vin, din când în când, prin Baia Mare prin diverse cârciumi și au diverse înțelegeri de prin 2010 sau sunt alții, de prin structuri mult mai rafinate și consolidate din perspectiva statului care, din interese politice și economice doresc să dirijeze banul public spre diverși operatori care doresc un trai mai bun”, a mai spus primarul.

Cherecheș demontează cele mai noi acuzații care i se aduc

Sunt de părere, și îmi asum acest lucru, că cea mai mare corupție în România este la nivelul entităților de vârf ale statului, și mă refer la Procuratură, DNA și Serviciile Secrete. 
Sunt acuzat de coruperea alegătorului. Am ajutat o familie cu sume nesemnificative și cinci kilograme de carne. Se întâmpla în primăvara anului 2011, iar alegerile locale au avut loc în 2012. Iei telefonul unui individ și să iei niște mesaje din 2011 și să observi cum ai ajutat niște oameni pentru o înmormântare sau pentru Ziua Internațională a Romilor cu sume nesemnificative de bani sau cu cinci kg de carne sau beri, lucru care s-a întâmplat în 2011 și spunând, tu procuror al Direcției Naționale Anticorupție că aceasta reprezintă mituirea alegătorilor în 2012. Cătălin Cherecheș dă câteva kilograme de carne și beri și câțiva lei în 2011 ca să te voteze după un an și jumătate… Acești oameni ori sunt proști, ori nu mai au niciun Dumnezeu! Pe de altă parte, am observat că prin astfel de tertipuri se aduc în faza de urmărire penală, ca martori, foarte mulți dintre cei pe care i-am înscris în lista auxiliară de martori care îi doresc încuviințați de către instanță în dosarul meu penal. Acest lucru se întâmplă pentru a fi presați, pentru a fi constrânși și pentru a li se sugera ce ar trebui să spună în instanță. Mai mult, atunci când lucrurile nu se întâmplă așa cum își doresc cei de la DNA, li se face automat un dosar pentru mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului. Bineînțeles, că în astfel de dosare nimeni, chiar dacă sunt avizat și orice fel de declarație afectează și dosarul meu penal, nu îmi este permis accesul la un astfel de demers. Sunt convins că toți cei care fac astăzi abuzuri vor avea de plătit, ori penal, ori material, ori în fața lui Dumnezeu. Le-am spus și ieri celor de la DNA. Măsura în această viață nu o dă nici DNA-ul, nici instanța, o dă doar Dumnezeu. Când faci rău ți se întoarce rău și acest rău e dat de către instanța supremă, instanță care nu este nici la Cluj, nici la București, ci undeva în cer!”, a susține Cătălin Cherecheș.

Mesaj pentru conducerea UNPR

La întâlnirea cu reprezentanții mass-media am discutat și despre viitoarele proiecte care vor fi supuse atenției consilierilor locali, dar și despre chestiuni politice. Funcționez într-o formulă civică, fără niciun fel de legătură cu vreun partid politic. Îi rog pe cei de la UNPR să nu se mai raporteze la mine. Sunt dezamăgit și de activitatea celor care reprezintă Coaliția pentru Baia Mare la nivel județean, aceștia neavând nici măcar o inițiativă pentru a pune în operă ceea ce s-a gândit pentru Maramureș în campania electorală de la alegerile din 2016”, a declarat primarul.

Proiect pentru sprijinirea cetățenilor afectați de furtuna de la mijlocul lunii Septembrie

„La ședința ordinară de Consiliu Local care se va desfășura în această lună vom supune aprobării consilierilor locali un proiect de hotărâre prin care să îi ajutăm pe cetățenii afectați de furtuna din 17 septembrie să își reconstruiască acoperișurile. Vom face un acord cu ei, le vom demola acoperișurile și vom izola, acolo unde se mai poate, planșeul sau vom construi acoperișuri noi, legale și solide. Sumele de bani pe care le vom acorda pentru aceste tipuri de lucrări vor fi recuperate de la locatari într-o perioadă de cinci, șapte sau zece ani, în funcție de veniturile pe care le au respectivii cetățeni. Lucrul acesta va fi un proiect la nivel local și sunt convins că modelul va fi preluat de foarte multe autorități locale. Trebuie să înțelegem că nu doar o simplă constatare, respectiv o dispoziție de primar, ajută. S-ar putea ca de foarte multe ori să strice, chiar dacă este vorba despre un acoperiș nelegal pentru că trebuie să pui ceva în loc și să consolidezi sau să pui în siguranță locuințele oamenilor”, a mai adăugat Cătălin Cherecheș.

ActualMM

Sursă foto și video: Facebook

Te-ar mai putea interesa

Loading...

8 COMENTARII

 1. „Măsura în această viață nu o dă nici DNA-ul, nici instanța, o dă doar Dumnezeu. Când faci rău ți se întoarce rău și acest rău e dat de către instanța supremă, instanță care nu este nici la Cluj, nici la București, ci undeva în cer!”
  Din pacate chiar nu este asa. Justitia este facuta de instantele de judecata, nu in cer. Stiu ce vrea sa spuna, ca indiferent ce ar decide o instanta, nu se considera vinovat. Doar ca asta nu il ajuta cu nimic, in cer poti fi fara de pacate (desi, pana una, alta, nimeni nu a putut confirma existenta acestui cer) iar pe pamant condamnat. Cam asa stau lucrurile. Conferinta de presa nu il ajuta in dosare, poate cel mult mai puncteaza la imagine (desi, cam subtire auditoriul prezent), invocarea divinitatii de asemenea, poate il ajuta cel mult la psihic. Dar apararea se face cu avocati competenti, capitol la care, pana acum, a gresit fundamental, ceea ce a ajuns chiar el sa realizeze.

 2. Pai tara are ca dusmani agenturile straine care au un real interes in a inventa coruptie peste tot si a bloca dezvoltarea tarii,ca doar asa o pot calari si subjuga total( resurse naturale,paduri,forta de munca,etc ).Un presedinte plangacios care se da mai catolic ca Papa( cica cercetatii sa-si dea demisia,dar el cand a fost cercetat ca si primar a vrut sa ajunga prim ministru ),da tonul impreuna cu ambasadele care sprijina Abuzul in Serviciu,care in strainatate lipseste in totalitate,mai ales la vocalii nemti si americani.Pe noi ca oras,ne dusmaneste inclusiv Clujul,nu au niciun interes sa ne dezvoltam,economic si social.Adevarul e ca avem si o clasa politico-administrativa jalnica,incapabila de a face lucruri mari.

  • Chiar nu vezi nicio contradictie intre faptul ca, desi aceasta clasa politico-administrativa este jalnica (asa cum spui), toti reprezentantii ei (ministri, prefecti, secretari de stat, sefi de consilii judetene, primari) sunt extrem de bogati? Dragnea, bugetar de 25 de ani, a fost sef peste un judet intreg iar acum se vrea sef peste o tara. Vila si domeniul lui sunt vizibile din satelit, valoarea lor depaseste de zeci de ori veniturile lui legale. Nu ti se pare nimic gresit? Pentru el un brat si o insula din albia Dunarii este doar „o balta”, asa cum tu ai spune despre piscina din curte (pe care insa sunt sigur ca nu o ai).
   Abuzul in serviciu nu lipseste nici la nemti, nici la americani, esti foarte prost informat. In plus, in SUA fiscul confisca averea care depaseste veniturile legale dupa care te da pe mana FBI.
   Johannis nu a fost niciodata cercetat penal, esti din nou dezinformat, a fost un dosar de contencios administrativ al ANI si castigat in ambele instante de presedinte. Dragnea e condamnat definitiv, Sova e condamnat in prima instanta, Ponta, Tariceanu, Shaideh si Plumb sunt pusi sub acuzatie. Daca si in aceste conditii tu esti tot fan-ul lor, si-au atins tinta. Ei sunt bogati, putred de bogati. Tu si toti care i-ati votat nu detineti nici 1% din averea lor, facuta din aceste abuzuri in serviciu, impotriva carora te pronunti. Pe tine insa te deranjeaza agenturile (stii cine vorbea in acest fel in decembrie 1989?).

 3. Buhaahahahha !

  Am calculat ca eu cu salariul meu fac meleonu’ jumate al lui Chereches in mai mult de 100 de ani. Si n-am mai putut citi mai departe.

 4. D-nule primar eu de aproape doi ani de zile scriu mesaje ,trimit comentarii in legatura cu nivelul mare de coruptie din justitie si serviciile secrete. Daca vreti sa stiti am intreprins in anii 2016 respecti 2017 doua actiuni civice cu aprobari de la primarie pentru modificarea legii pensiilor ,respectiv in apararea votului meu de actiunile din februarie initiate si conduse de SRI, DNA ,Multinationale,ONG-uri si presedintele Romaniei Klaus iohanis care s-a asezat in fruntea lor. Cit de actuale au ramas aceste lucruri si in momentul de fata ! Ca sa fiu si mai explicit am sa reamintesc pentru cei care stiu ,respectiv sainformez pe cei care nu au fost interesati ca in 2016 inperioada februarie-martie timp de o luna am iesit in fata Prefecturii cu materiale si pancarda in care solicitam modificarea Legii pensiilor cu urmatoarele : 1 -Cresterea graduala apunctului de pensie in perioada 2016-2020 cu atingerea procentului de 45% din salariu mediu brut in 2020 . 2 -Micsorarea graduala a procentelor de penalizare la pensiile partial anticipate. 3 -Scoaterea asa ziselor pensii agricole a pensiilor militare, din politie si servicii secrete de la fondul de pensii pentru necontributie la acest fond. 4 calcul corect pentru pensiile celor ce au muncit in grupelede munca speciala I siII. La vremea respectiva nu m-a sustinut nimeni pentru aceste lucruri nici macar pensionarii. Apoi in primavara lui 2017 am stat oluna linga statuia minerului din Piata Revolutiei pentru ami apara votul in fata lui # rezist. Atunci am spus ca daca in 2012 la referendum oCurte Constitutionala cu maguistrati comunisti si corupti inpinsa de Basescu, SRI DNA oalta sleahta corupta mi-au aruncat votul la cos ,acum trebuie sa ies in strada pentru anu se intimpla acelasi lucru pe rol fiind aproape aceesi actori Iohanis ,SRI DNA Multinationale ,ONG-uri,Banci. Si deasta data am stat singur instrada timp de oluna zi de zi,asa ca nu stiu ce sorti de izbinda veti avea domnule primar cu asemenea concetateni si conationali

 5. Pai acum iese puroiul din buba portocalie (PMP si PNL Portocala=Boc,Anastase,etc ),mai mari jumulitori de bani publici nu se gasesc nici macar in PSD.Dupa Bechtel trebuia sa vina si Microsoft,ambasadori americani si olandezi,Base si Clica.Cand o sa-i ancheteze FBI-ul pe americani?

  • Imi place sa cred ca sunt liberal in convingeri dar sincer nu am crezut vreodată,nici in cele mai negre vise,ca liberalii o sa readucă și o sa sprijine revenirea practicilor staliniste in aceasta țara.De atâta stalinism liberalii sunt total paralizați,președintele e sluga la comanda sistemului și a #rezist,iar pisicul Orban freacă mata (pisica)…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.