Conducerea TVR a fost demisă de Parlament. Se cere intervenția DNA pentru contractele de televizare a EURO 2012!

0
81

Începând de marţi, ora 16.10, Conducerea TVR este demisă în urma votului din parlament. Un ziarist va asugura interimatul conducerii executive până la alegerea noului Consiliu de Administraţie. Angajaţii din TVR cer intervenţia DNA.
Lăzescu şi CA au fost demişi
Cu 240 de voturi „pentru”, 23 „contra” şi 4 abţineri, plenul comun al celor două Camere ale Parlamentului a adoptat raportul Comisiilor de cultură de respingere a Raportului de activitate al SRTv pe anul 2011. Respingerea raportului de activitate anual al postului public de televiziune înseamnă, automat, demiterea preşedintelui-director general şi a consiliului de administraţie. Până la alegere unui nou consiliu de administraţie şi a unui nou preşedinte-director general, conducerea instituţiei este asigurată de un director general interimar desemnat de Parlament. USL l-a propus pentru această funcţie temporară pe jurnalistul Radu Călin Cristea (FOTO), care a lucrat la mai multe cotidiene şi a fost şi în conducerea secţiei române a postului de radio Europa Liberă, în perioada postdecembristă.
Angajaţii din TVR solicită intervenţia DNA pentru EURO 2012
Demiterea conducerii TVR vine şi pe fondul a două scandaluri: cel al uriaşelor datorii acumulate de instituţie şi al sublicenţierii către un post de televiziune obscur a unor transmisiuni de la Euro 2012 şi JO de la Londra.
Tot astăzi, reprezentantul în (deja fostul) CA al angajaţilor TVR, Sorin Burtea, a cerut intervenţia DNA pentru a verifica modul în care s-au încheiat contractele de televizare a Euro 2012. Dintr-o declaraţie dată de Burtea ziarului „Ring” aflăm elemente năucitoare: „Cernat (şeful de la Dep. Sport – n.a.), care a plecat, cu ani în urmă, din TVR tocmai din furatul de meciuri, a fost readus, printr-un concurs de împrejurări, de Rodica Culcer (fosta şefă a Departamentului Emisiuni Informative şi Sport – n.r.). Acum două luni, fără niciun concurs despre care să ştie cineva, Cernat a numit-o pe fina lui, Daniela Enăchescu (soţia directorului Dolce Sport, Vlad Enăchescu), redactor-şef la transmisiuni, iar ea se află în contract şi în contact direct cu tot ceea ce se întâmplă cu oricare televiziune, inclusiv cu postul TV condus de soţul ei (Dolce Sport – n.r.). Deci Lăzescu şi fostul lui adjunct Dan Radu au pus lupul stăpân la oi şi au fost complici la toată lucrarea pe sub mână! Am cerut din start ca niciun contract propus de Cernat să nu fie aprobat până nu va fi prezentat CA în forma scrisă finală. Cum să aprobi un contract pe care nu-l vezi?! Au făcut ciordeli Lăzescu, Dan Radu şi Cernat, să plătească! Şi cum subînchiriază TVR meciuri de la Euro 2012 către Dolce Sport când televiziunea publică plăteşte grosul şi difuzează doar spălături, dacă la mijloc nu e ciordeală? Vreau să cer contractul la DNA”.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.