CONDAMNATĂ LA ÎNCHISOARE – Angajata unei bănci a furat 150 de mii de euro și a dat foc camerei tezaurului (VIDEO)

0
325

CONDAMNATĂ LA ÎNCHISOARE O angajată BCR Ploiești a fost condamnată la închisoare, după ce a incendiat camera tezaurului ca să mascheze furtul unei sume importante de bani, relatează Mediafax.ro.

CONDAMNATĂ LA ÎNCHISOARE Judecătorii au schimbat încadrarea juridică a faptei comise de inculpata Dănilă Nicoleta Carmen din infracţiunea de delapidare în cea de distrugere calificată.

Magistraţii Judecătoriei Ploieşti au condamnat-o pe Nicoleta Carmrn Dănilă la patru ani de închisoare pentru delapidare și la trei ani de închisoare pentru distrugere.

„În baza art. 39 cod penal contopeşte pedepsele, inculpata având de executat o pedeapsă de 4 ani închisoare, la care se va adăuga 1/3 din pedeapsa de 3 ani închisoare, respectiv 1 an închisoare, rezultând o pedeapsă finală de 5 ani închisoare, în regim de detenţie”, se mai arată în soluţia dată de Judecătoria Ploieşti.

Din pedeapsă se deduce perioada reținerii și a arestării preventive la data de 15.12.2011 şi de la 22.12.2011 la data de 20.02.2012.

Mai mult, instanța a obligat-o pe fosta angajată a BCR să plătească 260.000 de euro daune materiale.

Decizia magistraților nu este definitivă deoarece Nicoleta Carmen Dănilă poate contesta prin apel în termen de 10 zile de la pronunțare.

Potrivit anchetatorilor, Carmen Dănilă a avut un complice, un bărbat angajat în postul de coordonator centru procesare. Cei doi au sustras suma de 150.000 de euro din Camera de Tezaur a băncii. Apoi, femeia a fost cea care a pus focul pentru a şterge urmele.

Procurorii susțin că, la data de 30 noiembrie 2011, femeia a intrat în camera tezaurului băncii BCR din centrul Ploieștiului, fără a avea autorizație. La ieșire, nu a anunțat că în cameră are loc un incendiu.

În timpul anchetei, reprezentanții băncii și polițiștii au constatat că din camera tezaurului lipsesc trei teancuri a câte o sută de bancnote de 500 de euro.

sursa

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.