CONCLUZII – Utilizarea țigărilor electronice, mult mai sigură decât fumatul tradițional

0
323
sursa foto: ziuanews.ro

CONCLUZII Țigările electronice sunt mult mai sigure și mai puțin toxice decât cele tradiționale, cu tutun, potrivit concluziilor unui studiu publicat luni, care a analizat nivelurile de substanțe periculoase și cauzatoare de cancer din organism, informează Reuters.

CONCLUZII O echipă de oameni de știință a descoperit că persoanele care au trecut de la fumatul țigărilor obișnuite la cele electronice sau au apelat, pentru cel puțin șase luni, la metodele terapiei de înlocuire a nicotinei (Nicotine Replacement Therapy — NRT), precum guma de mestecat sau plasturii, au avut niveluri mult mai scăzute de toxine în salivă și urină decât cele care au continuat să fumeze.

„Studiul nostru se adaugă dovezilor existente care demonstrează că țigările electronice și NRT sunt mult mai sigure decât fumatul și sugerează că există un risc foarte mic asociat cu utilizarea lor pe termen lung’, a declarat Lion Shahab, specialist în epidemiologie și sănătate publică la Colegiul Universitar Londra, autorul principal al lucrării.

Vânzările de țigări electronice, care încălzesc lichidul cu nicotină și îl transformă în vapori, au înregistrat o creștere ajungând la o piață de 8 miliarde de dolari, conform Euromonitor International — de trei ori mai mult decât produsele NRT.

Acestea sunt, însă, încă depășite de piața de tutun, estimată de Euromonitor la circa 700 de miliarde de dolari.

Mulți experți în sănătate consideră că țigările electronice, care nu conțin tutun, reprezintă o alternativă la fumat, cu riscuri mai mici pentru sănătatea publică.

Însă, unii pun la îndoială siguranța lor pe termen lung și speculează că acestea i-ar putea ademeni să se apuce de fumat chiar și pe cei care inițial nu erau atrași de acest obicei, așa cum notează o echipă de oameni de știință în numărul din ianuarie al jurnalului ”Pediatrics”.

continuarea AICI

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.