CONCERT DE PAȘTE – Muzica lui Mozart a umplut de bucurie sufletele băimărenilor (GALERIE FOTO)

3
1768

Băimărenii s-au bucurat în prima zi de Paște de un extraordinar concert de muzică clasică.

Evenimentul a avut loc în Centrul Vechi al municipiului Baia Mare, locul care adăpostește istoria orașului. Băimărenii, iubitori ai frumosului, au aplaudat minute în șir prestația de excepție a tenorului Liviu Indricău, a sopranei Elena Iordăchescu precum și a mezzosopranei Maria Jinga și a baritonului Ștefan Ignat, acompaniați fiind de Orchestra Operei Maghiare din Cluj Napoca şi de Corul Filarmonicii din Cluj Napoca, totul sub bagheta dirijorului Daniel Jinga.

Concertul de muzică clasică este deja unul cu tradiție în municipiul Baia Mare, fiind organizat de primarul Cătălin Cherecheș și Consiliul Local. Prestația celor care aduc bucurie iubitorilor de muzică clasică a fost aplaudată la scenă deschisă de către băimărenii prezenți la eveniment.

„Vă mulțumim pentru primire, ca de fiecare dată. Vreau să spun că acest concert nu a fost cronometrat pe ceas. Am decis să cântăm Requiem-ul de Mozart. Nu ne-am uitat dacă durează o oră, o oră și jumătate. Am decis să nu introducem o altă lucrare în această seară pentru că am fi stricat din complexitatea și rotunjimea și perfecțiunea acestei lucrări pe care v-am dăruit-o cu tot sufletul. Vă mulțumim pentru aplauzele cu care ne-ați primit”, a spus dirijorul Daniel Jinga.

Astăzi,, 2 mai, Centrul Vechi va rămâne în continuare scena unor concerte dedicate tinerilor. Cu ocazia Zilei Internaţionale a Tineretului, adolescenții băimăreni vor putea să se distreze alături de Carla’s Dreams, AMI, BUG Mafia şi Faydee. Evenimentul va avea loc cu începere de la ora 18:00.

Simona Vasiac

Te-ar mai putea interesa

Loading...

3 COMENTARII

  1. Ești prost RIO. Cred că erai în altă parte, probabil la clubul de manele din colț. Eu am fost la concert și au fost cel puțin 500 de persoane în piață.
    Mulțumim pentru concert și artiștilor care în ziua de Paști au venit să ne încânte.

  2. … mai tare decan Untold … da eu zic ca dca tot face Chereches vizite pe la DNA Cluj poate ii mai vin ceva idei de pe acolo 🙂 … asta cu mai tare decat Untold vad ca i-a scapat….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.