CONCEDIERE BIZARĂ – 75 de capre, date afară pentru că nu şi-au făcut bine treaba

0
341

Un grup de capre aduse să mănânce buruienile într-un parc din Salem, capitala statului Oregon, a fost concediat pentru că animalele au mâncat toate plantele, fără discriminare, au costat de cinci ori mai mult decât peisagiştii şi miros mult mai urât, a declarat un oficial din guvernul local, citat de Reuters.

 

Potrivit unui program pilot, cei 75 de ţapi şi capre ar fi trebuit să mănânce muri armeni, iederă şi alte plante dăunătoare care sufocă vegetaţia din parcul cu o suprafaţă de circa patru hectare.

Însă programul s-a încheiat în luna noiembrie, iar administraţia nu intenţionează să îl reia, a anunţat vineri un oficial din Administraţia Parcurilor, Keith Keever.

Caprele au costat administraţia locală 20.719 dolari, din care 4.203 dolari pentru apă de băut şi 2.560 de dolari pentru monitorizare, se arată într-un raport al Consiliului Local.

Suma este de cinci ori mai mare decât ar fi costat întreţinerea parcului de către un peisagist ajutat de deţinuţi, se precizează în raport.

În plus, caprele nu şi-au îndeplinit corect sarcinile de serviciu. Ele au devorat plantele ornamentale din parc, în special arţarii şi alunii. De asemenea, uneori au mâncat numai frunzele murilor şi au lăsat în urmă crengile pline de ţepi.

Nu este pentru prima dată când caprele au fost folosite în Statele Unite pentru întreţinerea zonelor verzi. Printre proiectele de succes se numără peluzele de la sediul Google din Mountain View, California.

sursă știre news.ro

 

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.