COMUNICAT PREFECTURĂ – Pe drumurile din județul Maramureș se acționează în vederea deszăpezirii și fluidizării traficului

1
1432

 

COMUNICAT PREFECTURĂ Având în vedere atenționarea de Cod galben de fenomene meteorologice periculoase în zona de munte a județului Maramureș privind intensificări ale vântului și scăderea vizibilității prin viscolirea zăpezii, valabilă azi, 4 ianuarie, precum și căderile masive de zăpadă înregistrate în ultimele ore în tot județul, atât Drumurile Județene, cât și Drumurile Naționale se află în acest moment în teren, acționând cu toate utilajele din bază.

COMUNICAT PREFECTURĂ În Pasul Gutâi au fost aduse în plus două utilaje, în total intervenindu-se cu 8 utilaje și un remorcher, încercându-se fluidizarea traficului.

zapada_4-ian-2

În zona Cavnic, pe DJ 184, 5 utilaje de deszăpezire lucrează încă de azi-noapte.

Conducătorilor auto li se recomandă să respecte măsurile necesare traficului în condiții de iarnă, să reducă viteza de deplasare şi să circule cu atenţie sporită la apropierea de trecerile pentru pietoni, dar și în zonele unde observă un aflux mare de persoane, precum și la apropierea de staţiile mijloacelor de transport în comun.

Pentru deplasările din această perioadă, recomandăm conducătorilor auto să adopte un comportament preventiv la volan, să respecte indicațiile polițiștilor și indicatoarele rutiere, să-și echipeze corespunzător autovehiculele cu lanțuri pentru a putea circula în siguranță în condiții de iarnă.

zapada_4-ian-4

Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie să fie echipate și cu dispozitive antiderapante.

zapada-4-ianuarie

Este necesar ca maşinile de mare tonaj să fie dotate cu lanţuri, cauciucuri de iarnă şi saci cu nisip.

Instituția Prefectului – Județul Maramureș

Te-ar mai putea interesa

Loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.