COMUNICAT – Finanțare de la bugetul de stat pentru Compartimentul de Primiri Urgențe Vișeu de Sus și Borșa

0
569

Miercuri, 10 februarie 2016, prefectul județului Maramureș, ing. Anton Rohian, a convocat o întâlnire cu reprezentanții spitatelor din Borșa și Vișeu de Sus pe tema finanțării Compartimentului de Primiri Urgențe. Spitalul de Recuperare Borșa.


“Pentru importanța acestei decizii, pentru sănătatea oamenilor din respectiv zona, având în vedere starea spitalelor din Borșa și Vișeu, este un câștig din punct de vedere financiar care nu trebuie neglijat. Am înțeles că în momentul acesta s-ar putea acoperi și un necesar de medici pe ambele spitale”, a precizat prefectul Anton Rohian.


Pentru a veni în spijinul populației din acea zonă, soluția ar fi ca medicii de specialitate care fac și gardă la Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus, să facă gărzi și la Spitalul de Recuperare din Borșa.


“Acum, la spitalul Vișeu, ca și medici în gardă, medici de specialitate, sunt 6. În mod normal, un medic, ca și activitate a lui, ar putea să acopere 5 gărzi, ca atare 6 medici acoperă 30 de zile. Deci o unitate ar putea fi acoperitoare. Putem lua în calcul un necesar de medici urgentisti care să efectueze gărzi la Borșa, deoarece nu cred că va exista posibilitatea de a-și angaja medici în aceste specialități care să fie acolo. Atunci trebuie să ne adaptăm și să venim în sprijinul populației cu aceste facilitati”, a declarat Vlad Cristian, managerul Spitalului Orășenesc Vișeu de Sus.
Un alt subiect de discuție a fost modul de finanțare a celor două spitale.


“In ceea ce privește finanțarea, CPU Vișeu va avea structură inclusiv la Borșa. Personalul de acolo, cu tot ce este, va fi plătit prin CPU Vișeu. Toată structura va fi CPU Vișeu, care va face solicitarea de finanțare, inclusiv pentru cheltuiala de personal, medicamente, materiale sanitare, și de la Borșa. Întreg personalul va fi unitar. Veți rămâne angajați ai spitalului Borșa și Vișeu, banii îi primește CPU Vișeu de Sus ca unitate de sine stătătoare și de implementare a programului de urgență prespitaliceasca, și trimite banii pentru CPU Borșa, pentru cheltuiala de acolo, aceasta fiind singura schimbare”, a subliniat dr. Rareș Pop, directorul Direcției de Sănătate Publică Maramureș.


Această întâlnire a fost convocată de prefectul județului în urma unei adrese primite de la Secretarul de Stat, Șef al Departamantului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, pentru a stabili care unitate sanitară va prelua rolul de a organiza activitatea compartimentului de primiri urgențe. Finanțarea va începe din luna aprilie 2016, până atunci urmând a se efectua un raport privind cheltuielile necesare.


La ședința au participat directorul Direcției de Sănătate Publică Maramureș- dr. Rareș Pop, managerul Spitalului Orășenesc Vișeu de Sus- Vlad Cristian, directorul medical al Spitalului de Recuperare Borșa- dr. Florin Lupascu și asistentul șef al Compartimentului de Primiți Urgențe Borșa.

Instituția Prefectului- Județul Maramureș

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.