COMUNICAT DIN PARTEA PREFECTURII MARAMUREŞ – Situația de la Petrova prezentată de Avocatul Poporului nu corespunde cu realitatea

3
817

COMUNICAT DIN PARTEA PREFECTURII MARAMUREŞ „Având în vedere situația prezentată, în mod public, de către Avocatul Poporului cu privire la situația acordării unui ajutor financiar unei persoane din comuna Petrova, a cărei locuință a fost afectată de fenomenele meteorologice periculoase, vă precizăm pentru informarea corectă a opiniei publice următoarele aspecte”, se arată într-un comunicat transmis de Instituția Prefectului – Județul Maramureș.

Loading...

„În 12 iulie prefectul Sebastian Lupuț l-a primit în audiență pe Petru Onofriciuc, domiciliat în localitatea Petrova la numărul nr.259E, având aceeași adresă de domiciliu cu Măricuța Pătruț.

După primirea în audiență și prezentarea situației, prefectul de Maramureș a trimis Consiliului Local Petrova, respectiv domnului primar, adresa cu nr. 7142/A275/12.07.2017/.

Prin această adresă a rugat unitatea administrativ-teritorială să analizeze oportunitatea acordării unui ajutor de urgență pentru reparații la acoperișul casei, afectat de vijelia din 29 iunie.

Primăria Petrova comunică, prin adresa nr. 3206/2017, că în ședința Consiliului Local Petrova s-a aprobat asigurarea unei cantități de 10 metri cubi de beton, în valoare de 2600 lei pentru reparații la acoperișul casei afectate de furtună.

După primirea acestei adrese, Instituția Prefectului-Județul Maramureș comunică petentului Petru Onofriciuc Hotărârea nr.50/2017 a Consiliului Local Petrova, de acordare a sumei de 2600 lei pentru achiziția a 10 metri cubi de beton pentru reconstruirea planșeului casei, respectiv răspunsul primit de la unitatea administrativ-teritorială.

De asemenea, a mai fost aprobată, prin Hotărârea nr.59/2017 suma de 811 lei pentru transportul și turnarea betonului necesar refacerii planșeului casei.

Instituția Prefectului-Județul Maramureș își afirmă și își asumă rolul de garant al respectării legii, respectarea drepturilor cetățenilor, dar și de modul transparent și deschis, ca instrumente de lucru în relația cu toți cetățenii județului Maramureș.

În acest context, vă precizăm că atât doamna Măricuța Pătruț, cât și domnul Petru Onofriciuc nu s-au înscris, fie prin programare online, fie să se prezinte la Palatul Administrativ pentru a fi primiți în audiență de către prefectul Vasile Moldovan sau subprefectul Alexandru Cosma.

Actuala echipă de conducere a Instituției Prefectului-Județul Maramureș nu a refuzat primirea în audiență a cetățenilor, indiferent de problemele cu care s-au confruntat.

Instituția Prefectului-Județul Maramureș a transmis, în data de 30.10.2017, adresa 9636/R408/2017 Avocatului Poporului prin care a comunicat demersurile efectuate, acordarea ajutorului de urgență și a anexat hotărârile consiliului local.

Suntem consternați și profund nemulțumiți de procedura prin care o instituție a statului a ales să își facă imagine prin prezentarea incorectă a unei situații și să denigreze public alte instituții ale statului și persoanele care le reprezintă.

Considerăm că Avocatul Poporului, domnul Victor Ciorbea își desfășoară activitatea prin respectarea legii, pe principii de cinste, corectitudine, onestitate, moralitate și demnitate, iar situația prezentată de la Petrova reprezintă doar o inadvertență”.

Instituția Prefectului – Județul Maramureș

3 COMENTARII

  1. Sigur ca da.Daca e asa sa ne spuna cate locuinte au fost afectate in judet,care era procedura sau care este procedura pentru a beneficia de ajutor si nu in ultimul rand sa ne spuna transparent cine si cu cat a fost despagubit,in rest sunt doar povesti.Bine macar ca nu esti trimis in audienta la ministru,pai nu de asta ai primar si secretar la o primarie ca sa te reprezinte?

    • Da, mai asigurați-vă locuințele, tot așteptați sa va dea statul despăgubiri, dar cum sa le asigurați, dacă le ați construit ilegal, și apoi cred ca primarul și secretarul nu au alt ceva de făcut decât sa reprezinte toți mincinoșii în fata prefectului, și alții au câte 10 copii dar nu s au dus sa se milogeasca și sa întindă mana la cerșit, mie mi a pus la pământ o pădure întreaga vântul, aflata în proprietate, era asigurata și am fost despăgubit de firma de asigurări, v au învățat prost PSD-ul sa tot stați cu mana întinsă….

  2. Daca tot au fost trimisi primarii sa evalueze pagubele care e rezultatul evaluarilor? Era normal sa fie chemat fiecare pagubit si sa i se spuna ce demersuri trebuie sa faca.Dar era destul de clar ca asiguratorii o sa se traga pe fund si o sa zica ca in asigurarea obligatorie nu intra si vantul,probabil preferau cutremurul si sa mori ca sa nu aiba cine sa ceara despagubire.Doar suntem in Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here