COMUNICAT DE PRESĂ – Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, pregătit pentru sezonul de viroze

0
456

COMUNICAT DE PRESĂ La Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, sezonul de infecții respiratorii a debutat cu o creștere a numărului de bolnavi care se prezintă zilnic la consultații. Conducerea unității medicale a luat deja primele măsuri pentru limitarea îmbolnăvirilor prin reducerea programului de vizite, restricționarea accesului în secțiile spitalului, punerea la dispoziția pacienților și aparținătorilor a măștilor de protecție, halate și botoșei de unică folosință.

Există o creștere ușoară a numărului de cazuri de viroze și gripe dacă ne raportăm la perioada similară a anului trecut. Dispunem de medicamentele și materialele sanitare necesare, inclusiv teste pentru depistarea gripei. Important este ca bolnavul să fie diagnosticat corect și apoi tratat. Cu dăruire, medicii specialiști ai Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare gestionează afluxul mare de pacienți care se prezintă zilnic la unitatea medicală. Avem capacitatea de a investiga și trata toate cazurile care se adresează în Camera de Gardă și Ambulatorul Integrat al Spitalului, asigurându-se permanență prin liniile de Gardă”, a declarat Ludovica Rusu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare.

În fiecare an se înregistrează cazuri de infecţii respiratorii, gripă, atât la copii cât şi la adulţi, dar atât medicii de familie cât și specialiștii pediatri trebuie să vină în sprijinul bolnavului pentru ca virusul gripal să nu se răspândească şi să apare forme complicate.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.