Comunicat de presa: Senatorul Liviu Titus Paşca la Crans Montana Forum Bruxelles

0
172

În perioada 6-9 martie a.c., se desfăşoară la Bruxelles (Belgia), Forumul Crans Montana dedicat Africii și cooperării Sud-Sud. Acest eveniment reunește șefi de stat și de guvern, miniștri, parlamentari, organizații internaționale de afaceri din Europa și din întreaga lume, dar mai ales din Africa, lumea arabă, America de Sud și Orientul Îndepărtat. La lucrările forumului participă şi senatorul liberal, Liviu Titus Paşca.

În aceste zile se desfăşoară la Bruxelles cel mai important şi valoros eveniment din lume dedicat noilor economii africane şi integrării Africii la nivel mondial. Forumul Crans Montana este o organizaţie internaţională de prestigiu, cu sediul în Elveţia, înfiinţată în 1986 de Jean Paul Carteron, care este şi azi preşedinte. În prezent, organizaţia colaborează strâns cu instituţii partenere precum ONU, UNESCO, UNIDO, ISESCO, NATO, UE, CE, etc. Forumul promovează cooperarea internaţională într-un climat de stabilitate, echitate şi securitate.

Singurul parlamentar maramureşean invitat la Forumul Crans Montana din aceste zile este senatorul liberal, Liviu Titus Paşca, în calitate de membru al Comisiei Economice din cadrul Senatului României! “Primul forum dedicat reconstrucţiei politice şi economice în Europa, a fost organizat în 1990, după războiul rece. Sub egida acestui forum, anual se organizează reuniuni pe teme de actualitate în diferite oraşe ale lumii. Învitaţii au ocazia de a-şi întări legăturile cu partenerii, de a cunoaşte noi parteneri şi de a coopera”, declară senatorul Paşca.

În 2010 a fost înfiinţat un Consiliu pentru Afaceri Publice Internaţionale cu scopul de a aduce laolaltă oameni de decizie în domeniul afacerilor cu agendă specifică.

La Forum se dezbat probleme importante precum cele de securitate Sahelo-Sahariană şi schimbările decisive demografice din Africa pentru că Africa înregistrează în secolul XXI, provocări şi schimbări în acest sens. “Africa este un partener important pentru cooperarea Sud-Sud, dezvoltare economică şi integrare globală”, mai spune senatorul Liviu Titus Paşca.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.