COMUNICAT DE PRESĂ DSP MARAMUREŞ – Recomandări şi măsuri în cazul bolilor sezoniere

0
304

COMUNICAT DE PRESĂ DSP MARAMUREŞ Datorită gripei şi a infecţiilor respiratorii care circulă în ultima perioadă în întreaga ţară, Direcţia de Sănătate Publică Maramureş a transmis un comunicat cu mai multe recomandări cu măsuri şi precauţii. Îl redăm integral.

Întrucât în judeţul Maramureş s-a confirmat circulaţia de virusuri gripale recomandăm: măsuri generale şi precauţii standard care se impun în cazul infecţiilor respiratorii.

Şi anume în toate cabinetele medicale şi unităţile sanitare cu paturi

Evitarea contactului apropiat cu persoanele care prezintă simptomatologie respiratorie şi evitarea aglomerărilor de persoane în spaţii închise.

Spălarea mâinilor (metoda cea mai eficientă de reducere a transmiterii).

Aerisirea spaţiilor în care se desfăşoară activităţile.

Purtarea măştilor de unică folosinţă de către persoanele care prezintă febră însoţită de manifestări respiratorii.

În cazul în care o persoană dezvoltă simptome severe sau simptome care nu se ameliorează în termen de 72 de ore de la debut sau care are un risc crescut de complicaţii cauzate de gripă, să se prezinte la medic.

Continuarea vaccinării antigripale a populaţiei şi a personalului din unităţi sanitare.

Măsuri specifice pentru unităţile sanitare cu paturi

Limitarea accesului vizitatorilor în unităţile sanitare, în special în secţiile cu risc, şi purtarea obligatorie a măştii.

Organizarea şi instituirea triajului zilnic al personalului medico-sanitar şi auxiliar din unitate, cu evitarea contactului cu pacienţii al lucrătorilor sanitari cu afecţiuni acute, clinic manifeste ale căilor respiratorii sau purtarea măştii.

Raportarea la DSP Maramureş a eventualelor episoade (> 3 cazuri) de îmbolnăviri prin afecţiuni acute de căi respiratorii, survenite simultan sau într-o perioadă scurtă de timp în secţiile de spitalizare.

Instruirea personalului medico-sanitar şi auxiliar privind măsurile ce se impun pentru prevenirea transmiterii infecţiilor respiratorii acute.

Conducerea DSP Maramureş

sursa foto

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.