AcasăberzmudeComunicat ACL: MARAMUREŞ: Klaus Iohannis a câştigat alegerile în judeţ cu 60,27%

Candidatul ACL la Preşedinţia României, Klaus Iohannis, a obţinut duminică 60,27% din voturile valabil exprimate în judeţul Maramureş. Klaus Iohannis a fost votat de 142.396 alegători (60,27%), în timp ce candidatul Alianţei Electorale PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, a fost ales de 93.851 de alegători (39,72%). Conducerea ACL Maramureş mulţumeşte tuturor maramureşenilor care au ieşit duminică, la vot.

„E un rezultat care ne bucură şi ne face mândri să fim maramureşeni. Românii şi-au ales un preşedinte al tuturor, un preşedinte al unei Românii normale, a unui lucru bine făcut, Le mulţumesc tuturor românilor care şi-au luat soarta în mâini şi au ieşit duminică la vot. Eu cred că împreună am dat o şansă românilor din străinătate pentru ca în viitor să se poată întoarce în ţara lor. Rezultatul obţinut în Maramureş ne onorează pe noi, ca şi judeţ. Le datorăm întru totul acest preşedinte maramureşenilor şi românilor”, declară preşedintele PNL Maramureş, Ovidiu Nemeş, primar al municipiului Sighetu Marmaţiei.

„Trebuie să mulţumim maramureşenilor care au venit la vot şi să le spunem că este o victorie a tineretului, a societăţii civile, iar PNL şi PDL au fost motorul acestei campanii electorale. Victoria este una extraordinară. Avem un preşedinte care va ştii ceea ce trebuie să facă, deasupra partidelor, un preşedinte care va face din România o ţară respectată în Europa. A fost o campanie în care baronii PSD nu au ţinut cont de un lucru, de tinerii care au vrut ca românii să aibă un preşedinte deasupra partidelor. Îl avem, se numeşte Klaus Iohannis”, declară deputatul Mircea Man, preşedinte PDL Maramureş.

Alegerile prezidenţiale au confirmat faptul că fuziunea celor două partide PNL-PDL a fost un act politic curajos şi inspirat. Proiectul ACL a încetat să mai existe de luni după ce atât liberalii cât şi democrat-liberalii şi-au atins obiectivul alianţei, şi anume acela de a participa cu un candidat şi un program electoral comun la alegerile prezidenţiale din acest an. Începând de azi, 17 noiembrie, PNL şi PDL se regăsesc în noul Partid Naţional Liberal şi îşi vor continua proiectele sub această formă. Prin rezultatele obţinute la alegerile prezidenţiale, noul şi marele PNL va deveni cel mai puternic partid din România.

OVIDIU NEMEŞ,                                                                        MIRCEA MAN,

Preşedinte PNL Maramureş                                              Preşedinte PDL Maramureş