COMEMORARE ŞI PELERINAJ – Ceremonii religioase la Cimitirul de la Miraj şi la Capela Romano-Catolică Sf. Elisabeta din Făina, de pe Valea Vaserului

0
171
foto http://zigzagprinromania.com

COMEMORARE ŞI PELERINAJ Forumul Democrat al Germanilor din Vişeu de Sus organizează comemorarea a 100 de ani de la inaugurarea Cimitirului de la Miraj al Eroilor Germani căzuţi în Primul Război Mondial.

Evenimentele sunt organizate cu sprijinul Primăriei oraşului Vişeu de Sus şi al Fundaţiei Wassertalbahn,

Loading...

În cadrul evenimentelor desfăşurate în 14 şi 15 octombrie, va avea loc şi un pelerinaj la Capela Romano-Catolică Sf. Elisabeta din Făina cu sprijinul Comunităţii Romano-Catolice din Vişeu de Sus.

Ambele locaţii în se află în Valea Vaserului – Vişeu de Sus.

La eveniment vor participa ambasadorul Republicii Federale Germania în România, Excelenţa sa Cord Meier-Klodt,şi consulul Republicii Federale Germania din Timişoara, Excelenţa sa Ralf Krautkrämer.

Plecare în Valea Vaserului cu automotorul are loc sâmbătă, 14 octombrie, la ora 7.30.

Pentru ora 10.00 este programată depunerea coroanelor la crucea şi monumentul memorial în cimitirul din Miraj, urmată, la ora 12.00, de liturghia sub cerul liber la capela din Făina.

Pentru duminică, la ora 10.00, este programată liturghia în limba germană în Biserica Catolică Sf. Ana din Vişeu de Sus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.