COMEMORARE – 15 ani de la atentatele din 11 septembrie 2001

0
116

COMEMORARE  Pe 11 septembrie 2001, întreaga lume privea înspăimântată către New York, unde patru comandouri de islamiști au deturnat patru avioane de linie. Anul acesta, americanii comemorează 15 ani de la cele mai grave atacuri teroriste din istorie, soldate cu aproape 3.000 de morți , printre care şi cetăţeni străini din 90 de ţări. Patru dintre aceştia erau români.

În dimineața zilei de 11 septembrie 2001, 19 jihadiști au preluat controlul a patru avioane de linie. În scurt timp, aveau să fie comise cele mai grave atentate din istorie. Două dintre aeronave au lovit turnurile gemene de la World Trade Center, iar al treilea s-a izbit de o aripă a Pentagonului. Al patrulea nu și-a atins ținta, după ce pasagerii au dejucat planurile teroriștilor, iar avionul s-a prăbușit în câmp.

Atentatele de la 11 septembrie ar putea fi descrise așa: New York, două turnuri gemene, Pentagon, un câmp din Pennsylvannia, 19 teroriști și aproape 3.000 de morți. Este fraza care ar putea să rezume cele mai sângeroase atacuri teroriste, care aveau să schimbe istoria.

La ora locală 8.46, un Boeing al companiei American Airlines, cu 92 de persoane la bord, dintre care cinci teroriști, intră în primul turn al World Trade Center. Șocul și groaza puneau stăpânire pe New York, însă din păcate era doar începutul.  Aeronava a lovit Turnul de Nord, între etajele 93-99. Toți cei de la bord și sute de oameni din clădire au murit. În doar câteva secunde, numeroase echipaje ale poliției din New York și ale pompierilor sunt trimise la fața locului. Autoritățile au început să evecueze de urgență turnul.

În acest timp, președintele George W. Bush este informat că un avion a lovit World Trade Center, liderul american aflându-se atunci în vizită la o școală din Florida. Inițial, oamenii din Turnul de Sud au primit indicații să rămână în clădire, însă ulterior a început evacuarea celor aproximativ 10.000  – 14.000 de oameni.

Continuarea, AICI.

 

 

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.