COMBATEREA EVAZIUNII FISCALE – Peste 40 de operatori economici maramureșeni, verificați de către polițiști

0
233

COMBATEREA EVAZIUNII FISCALE   Ieri, 9 august, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au acţionat pe raza localităţilor Ocna Şugatag şi Târgu Lăpuş pentru prevenirea, descoperirea şi combaterea faptelor care se comit în domeniul evaziunii fiscale și pentru protejarea populației împotriva unor acte de comerț ilicit.

Poliţiştii au verificat activitatea a 41 de agenţi economici precum şi mai multe mijloace de transport auto care se deplasau pe raza localităţilor în care s-a desfăşurat acţiunea. În urma controalelor efectuate au fost constatate două infracţiuni de contrabandă şi o infracţiune privind drepturile de autor şi drepturile conexe.

Totodată, ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 18 sancţiuni contravenţionale, pentru abateri de la prevederile Legii 12/1990 privind activităţile de comerţ şi O.U.G. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Valoare amenzilor aplicate a fost de 39.000 de lei. De asemenea au fost confiscate produse alimentare ce aveau termenul de valabilitate expirat, în valoare de  1 300 de lei, şi a fost ridicată în numerar suma de 2 580 lei.

 

Informații furnizate de IPJ Maramureș

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.