COD GALBEN DE NINSORI VISCOLITE – Valabil în 23 de județe, printre care și Maramureș, până joi dimineața

0
253

Zonele montane din 23 de județe se află sub Cod galben de ninsori viscolite până joi, la ora 10:00, potrivit unei atenționări postate pe site-ul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Județele vizate de atenționare sunt: Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Covasna, Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Brașov, Sibiu, Argeș, Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Sălaj și Caraș-Severin.

COD GALBEN DE NINSORI VISCOLITE Atenționarea a intrat în vigoare marți seara, la ora 20:00. Potrivit meteorologilor, în toate zonele de munte va ninge, se va depune strat nou de zăpadă, local consistent și vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăși 60-70 de kilometri/oră, iar pe creste 80-90 de kilometri/oră, viscolind și spulberând zăpada.
De asemenea, intensificări ale vântului și precipitații în general slabe cantitativ, la început mixte, apoi mai ales sub formă de ninsoare, se vor semnala și în restul teritoriului, dar mai ales în regiunile estice și sud-estice.

ANM precizează că, începând cu data de 29 decembrie, vremea va deveni rece, geroasă în timpul nopților și dimineților în nordul și centrul teritoriului și pe arii mai restrânse în rest, iar vântul va continua să prezinte intensificări îndeosebi în sud-est.

Loading...

Sursă info.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here