AcasăNews AlertCOALIȚIA PENTRU BAIA MARE: Echipa lui Cătălin Cherecheș pentru Consiliul Local și...

COALIȚIA PENTRU BAIA MARE: Echipa lui Cătălin Cherecheș pentru Consiliul Local și Consiliul Județean Maramureș. Astăzi despre prof. Dr. Teodor Ardelean, prof. Mariana Pop și dr. Alexandra Pop

spot_img

DISTRIBUIȚI

Primarul Cătălin Cherecheș candidează independent politic alături de Coaliția pentru Baia Mare la un nou mandat de primar al municipiului la alegerile locale care vor avea loc în data de 5 iunie 2016.

Alături de el, în echipa sa, au venit oameni apreciați în comunitate, dintre care majoritatea nu au făcut parte din partide politice: profesori, medici, avocați, urbaniști, economiști, ingineri, silvicultori, oameni de cultură, dar și reprezentați ai minorităților și seniorilor și, în premieră, o persoană cu dizabilități. Pe listele Coaliției pentru Baia mare candidează 29 de profesioniști pentru Consiliul Local Baia Mare și 44 pentru Consiliul Județean Maramureș. Vă vom prezenta zilnic câte trei băimăreni și maramureșeni din echipa lui Cătălin Cherecheș care candidează din partea Coaliției pentru Baia Mare.

Coaliția pentru Baia MareProf. Dr. Teodor Ardelean, directorul Bibliotecii Județene Petre Dulfu din Baia Mare
candidat la Consiliul Local Baia Mare din partea Coaliției pentru Baia Mare

Teodor Ardelean1Născut în 14 iunie 1951 în satul Moigrad – Porolissum, județul Sălaj, Teodor Ardelean este om de cultură apreciat pe plan național și internațional. Fost senator în Senatul României, în perioada 1992 – 1996, ales în județul Maramureș, acesta a fost consilier în Consiliul Județean Maramureș în mai multe mandate, iar în prezent este consilier în Consiliul Local al Municipiului Baia Mare fiind unul dintre principalii promotori ai culturii în acest for. Este director al Bibliotecii Județene Petre Dulfu Baia Mare în perioada 1990-1992 și din 2011 până în prezent. A absolvit Liceul de cultură generală din Jibou ca șef de promoție în anul 1970. În perioada 1970 – 1976 urmează Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, Facultatea de istorie-filosofie, secția filosofie, obținând diplomă de licență în filosofie. Vreme de 11 ani, a lucrat ca instructor cultural la Institutul de Învățământ Superior Baia Mare, Consiliul Județean al Sindicatelor și Comitetul de Cultură și Educație Socialistă a județului Maramureș. Din anul 1990 până în anul 1992 a ocupat funcția de director al Bibliotecii Județene Maramureș, perioadă în care a inaugurat Biblioteca Transilvania la Chișinău – 1991. Între 1998 și 1999 a fost decan al Universității de Vest Vasile Goldiș Arad, Filiala Baia Mare. Datorită lui Teodor Ardelean, Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare a devenit ctitor sau donator principal pentru mai multe biblioteci românești în diaspora română din întreaga lume: 1991 – Chișinău: Inaugurarea Bibliotecii „Transilvania”-2002 – Chișinău: Inaugurarea Bibliotecii „Maramureș”; 2003 – Budapesta: Modernizarea și dotarea bibliotecii „M. Eminescu” la Institutul Cultural Român; 2006– Spania: Inaugurarea primelor biblioteci românești în Spania (Coslada, Alcala de Henares, Salamanca și Alicante); 2010 – Glasgow: Inaugurarea Bibliotecii „Ioan Alexandru” din Glasgow, prima bibliotecă românească din Marea Britanie; 2011 – Canada: donație de carte, 4000 volume. În 2005 a fost distins cu Ordinul „Meritul Cultural” în rang de Cavaler acordat de Președintele României. Teodor Ardelean a fost distins în luna aprilie 2012 de către primarul Cătălin Cherecheș și Consiliul Local cu titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Baia Mare.

prof. Dr. Teodor Ardelean: „Coaliția pentru Baia Mare înseamnă pentru timpurile pe care le trăim o nouă modalitate de a face politică. O modalitate pe care partidele nu o pot folosi deoarece procedurile interne de practică politică îngreunează această metodă. Este maniera pragmatică prin care sunt atrași spre Consiliul Județean și Consiliile Locale oameni adevărați care pot face un alt fel de politică. Politică dictată de comandamente suverane, impuse de public, în favoarea cetățenilor. Prin această manieră, spre exemplu ideea de Capitală Europeană a Culturii va putea antrena întregul județ într-o formulă de dezvoltare generoasă, sub semnul Culturii Ospitalității. Ospitalitate găsim în troate orașele și satele maramureșene, în consecință Baia Mare își dorește să antreneze prin Consiliul Județean Maramureș și celelalte Consilii Locale, toate forțele care pot să pună în operă o astfel de relație magică, salvatoare. Viitorul va dovedi ce înseamnă cu adevărat atragerea exponenților tuturor domeniilor în care putem excela iar Coaliția pentru Baia Mare și-a deschis porțile pentru această procedură”

Prof. Mariana Pop, directorul Liceul Teoretic Emil Racoviță din Baia Mare
candidat la Consiliul Local Baia Mare din partea Coaliției pentru Baia Mare

Mariana Pop1S-a născut în 18 ianuarie 1960 în județul Olt, este căsătorită, are doi copii și un nepoțel. A absolvit Facultatea de Tehnologie Chimică din cadrul Universității Babeș Bolyai. A condus Inspectoratul Școlar Județean Maramureș într-o perioadă de criză economică, timp de trei ani, iar vreme de opt ani a fost inspector general adjunct. Este dascăl de aproximativ 30 de ani și un director de unitate de învățământ apreciat de către elevi, profesori și părinți, un profesionist implicat în viața comunității, fiind pentru o perioadă și consilier local în Consiliul Local Baia Mare. Este membru de onoare al Federației YMCA România.

Prof. Mariana Pop: „Coaliția pentru Baia Mare înseamnă oameni care au disponibilitatea de a-și pune toată priceperea lor pe segmentele în care se simt profesioniști, în slujba comunității locale în care trăiesc împreună cu ceilalți. Am fost propusă să candidez din partea Coaliției pentru Baia Mare și am primit cu toată deschiderea invitația, conștientă fiind de rolul educației în progresul și cultura unei comunități. Este foarte important ca învățământul să fie înțeles corect, ca și parte a educației și nu ca singurul responsabil. O comunitate educată presupune un parteneriat real între școală, agenți economici, instituții – întreaga comunitate educativă. Aportul Coaliției pentru Baia Mare trebuie privit și sub aspectul dezvoltării învățământului dual prin propuneri legislative după modelul german sau austriac, astfel încât rezultatul să fie Baia Mare Capitală Europeană a Culturii în 2021”.

Dr. Alexandra Pop, medic specialist în psihiatrie
candidat la Consiliul Local Baia Mare din partea Coaliției pentru Baia Mare

Alexandra Pop1S-a născut în 4 octombrie 1982 în Baia Mare. A absolvit Colegiul Național Gheorghe Șincai în anul 2001, iar studiile și le-a definitivat la Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj. Este de profesie medic specialist psihiatru din 2012, dar este implicată în acest domeniu încă din anul 2007, când era medic rezident. Este căsătorită și are o fetiță.

Dr. Alexandra Pop: „Coaliția pentru Baia Mare înseamnă pentru mine oameni care doresc să facă ceva pentru oraș, oameni competenți reprezentativi pentru băimăreni. Am ales să candidez pentru a face parte din rândul acestor oameni care doresc sã facă ceva pentru comunitate, pentru a-i sprijini pe toți cetățenii municipiului Baia Mare”.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA