CLUJ – Primarul Emil Boc a făcut un împrumut bancar pentru acoperirea cheltuielilor de campanie

0
370

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, care a câștigat la alegerile locale un al patrulea mandat, a contractat anul acesta un împrumut bancar în valoare de 50.000 de lei pentru finanțarea campaniei electorale.

Potrivit declarației de avere pe care Boc a postat-o pe site-ul primăriei, la capitolul „Datorii” figurează un împrumut luat pentru „acoperirea cheltuielor campaniei electorale 2016”, care are ca dată scadentă anul 2021.

Potrivit legislației privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale, Emil Boc, în calitatea sa de candidat la primăria unui municipiu reședință de județ, a avut dreptul să cheltuiască în campania electorală de luna trecută o sumă maximă echivalentă cu 50 de salarii minime brute pe țară.

În declarația de avere a primarului celui mai mare oraș din țară, după București, mai apare, pe lângă apartamentul pe care Emil Boc îl deține din 1995 împreună cu soția sa Oana, și un apartament de 62 de metri pătrați, cumpărat anul trecut pentru fiica sa mai mare, Cezara.

Pe lângă acestea, Boc mai deține, din 2007, un autoturism marca Peugeot, câteva terenuri în comuna sa natală, Răchițele, localitate situată în zona montană a județului, și o cabană de lemn pe care o are din 2013.

Primarul Clujului este și titularul unui cont deschis în 2012, în valoare de 42.660 de lei, și al unuia deschis anul acesta, în valoare de 30.000 de lei, dar și al altor conturi bancare mai mici.

În ceea ce privește veniturile, Emil Boc a încasat în 2015, din salariul de primar al municipiului Cluj-Napoca, 55.051 de lei, dar și un salariu de 26.959 de lei de la Universitatea „Babeș-Bolyai” (UBB).

Emil Boc a câștigat, la alegerile din 5 iunie, un nou mandat de primar al municipiului Cluj-Napoca. Acesta este al patrulea mandat câștigat de Boc, în condițiile în care cel de-al doilea a fost întrerupt, în noiembrie 2009, când a fost numit premier al României.

Declarația de avere a primarului municipiului Cluj-Napoca a fost completată în data de 10 iunie 2016.

Sursa: Agerpres

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.