CIRC LA BISERICĂ – Mitropolitul luat la întrebări de credincioşi (VIDEO)

0
500
sursa foto: jurnalul.ro

CIRC LA BISERICĂ. Scandal în sânul Mitropoliei Moldovei. Mai mulţi credincioşi i-au cerut Înaltpreasfințitului Teofan să se dezică de documentele semnate la Sinodul Panortodox din Creta. Unii dintre aceştia i-au reproşat chiar pe un ton neprietenos că i-ar fi unit cu sataniştii. Reprezentanţii Mitropoliei precizează că dezbaterea este firească în sânul Bisericii.

Mai mulţi credincioşi revoltaţi se referă la faptul că Mitropolitul Moldovei a semnat la Sinodul Panortodox din Creta un document care conţine un articol controversat.

Ei îi reproşează că nu ar fi un bun apărător al credinţei şi au bruiat chiar o slujbă săvârşită de Înaltpreasfinţitul Teofan la Mănăstirea Văratec.

Cei mai radicali dintre contestatari l-au ameninţat pe Mitropolit că vor cere preoţilor să nu mai fie pomenit în timpul slujbelor. Ar fi un lucru extrem de grav în mediul bisericesc.

Potrivit teologului Radu Preda, este un caz tipic de manipulare a unor oameni care nici ei nu ştiu ce vorbesc de către unii care ştiu ce vorbesc, dar care au în mod clar nişte lacune în ceea ce priveşte percepţia reală a ceea ce s-a întâmplat în Creta sau în general în lumea ortodoxă.

Scandalul creat în jurul Mitropolitului Teofan a pornit după ce un grup de preoţi şi credincioşi a trimis o scrisoare deschisă Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, în care îi cer înaltului ierarh să se dezică de semnătura de la Sinodul din Creta.

Iniţiatorii susţin că petiţia ar fi asumată de 4.500 de preoţi şi credincioşi.

Mitropolia Moldovei respinge acuzaţiile şi a răspuns pe larg scrisorii deschise.

Sursa info

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.