CHERECHEȘ SE IMPUNE DIN NOU – Parcare blocată ilegal, adusă la starea inițială

14
3962

CHERECHEȘ SE IMPUNE DIN NOU  O parcare cu 7 locuri, situată în zona centrală a orașului, pe Bulevardul București, a creat mare scandal în rândul riveranilor. Cu aprobarea ilegală a Comisiei de circulație din cadrul Consiliului Local Baia Mare, în urmă cu 48 de ore au fost montați stâlpi, iar parcarea închisă. Asta în condițiile în care, în zonă, este o penurie de parkinguri.

Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare a luat atitudine, decis să facă ordine în oraș. Astfel parcarea va fi adusă la starea inițială, iar membrii Comisiei de circulație din cadrul CL Baia Mare, cei care au luat ilegala decizie, vor fi revocați.

Loading...

Am constatat faptul că într-un mod nelegal s-a închis parcarea pentru șapte mașini, sunt șapte locuri de parcare într-una dintre cele mai aglomerate zone ale orașului, o zonă în care încercăm să găsim soluții pentru a spori numărul locurilor de parcare în zona intersecției Bulevardului București cu Bulevardul Unirii.

Este o chestiune care în mod nelegal a fost acceptată de Comisia de Circulație, fără să existe pe borderoul de ședință într-un moment în care eu eram plecat din oraș, eram plecat în delegație. Lucrul acesta mă face să desființez Comisia de circulație și să renominalizez alți oameni în această comisie pentru că nu este prima oară când se întâmplă acest lucru. Vedem că se acceptă tot felul de lucrări pentru gaz, pentru curent unde lucrează tot felul de indivizi care uită să repare drumurile pe care le sapă pentru a face aceste lucrări. Lucrul acesta mă revoltă pentru că este o chestiune de dispreț la adresa cetățenilor, care în această zonă cu caracter comercial, cu caracter social important își permit șapte locuri de parcare să le închidă , mai ales că nu deranjează pe nimeni. Avem trotuar lângă, avem suficient spațiu pentru pietoni și mai ales că este o zonă în care de foarte multe ori am avut scandal cu cei care au primit spre retrocedare niște suprafețe de teren acum foarte mulți ani. Dacă aș fi fost eu primar nu aș fi retrocedat un metru de teren în centrul orașului, între blocuri, oameni care vor să se dezvolte aicea și să aglomereze această zonă, iar acest lucru nu pot să-l accept.

Sunt foarte mulți cetățeni care vin cu sesizări, cărora Poliția Locală nu le răspunde în niciun fel. Unui cetățean, care din punctul meu de vedere a revoltat un cartier întreg, vine Poliția Locală și într-o secundă îi dă câștig de cauză împotriva cetățenilor, montând din banii Primăriei, din banii cetățenilor, niște stâlpi, iar lucrul acesta nu pot să-l accept mai ales că sunt și stâlpi din aceștia la preț ridicat și puteam să-i folosim în alte părți, la școli, la grădinițe, poate în alte părți unde aveam de protejat cetățenii sau copiii noștri.

Este o chestiune care mă determină să reformez Comisia de circulație și să mă gândesc foarte atent la modul în care voi gestiona în acord cu legea modul în care voi gestiona și modul de organizare și funcționare a Poliției Locale. În modul acesta de lcuru nu știu de ce trebuie să dăm atâtea salarii unora care pur și simplu nu fac decât să vină să păzească niște muncitori care în dispreț față de cetățeni montează niște balustrade sau niște stâlpi viciind dreptul la la parcare, respectiv generând un deranj pentru cetățenii care locuiesc în zonă, respectiv pentru cetățenii care vin și au activități în zonă.

Așadar, în această secundă am dispus prestatorii noștri de servicii să vină și să demonteze stâlpii, să readucă la forma inițială această parcare, cerându-mi eu scuze cetățenilor din această zonă pentru, pot să spun, nesimțirea pe care au avut-o unii„, a spus Cherecheș

14 COMENTARII

 1. Felicit primarul dar am urmatoarea intrebare:
  Cand va dispune extragerea tepuselor din teava infipte pe domeniul public in preajma gardului blocului de pe Progresului 56A ? Am abonament dar in fata nu gasesc loc de parcare , iar in spatele blocului au fost infipte tepusele obligandu-i pe locatari sa parcheze pe zona verde din str. Florilor . Tot acolo sunt masini abandonate. Politia locala a fost sesizata degeaba. Parcarea acoperita este un dezastru .

 2. Admir eforturile domnului primar,dar pe mine m-ar incalzi mai mult sa vad niste lucrari edilitare de mare amploare-cum sunt : refacerea si modernizarea platoului din centrul nou-Piata Revolutiei-,lucrare promisa de mult, reconditionarea cladirilor istorice din oras-incepand cu cele din Piata Libertatii-centrul vechi, fosta centrala a minelor,fosta intreprindere de confectii de pe strada Vasile Lucaciu,si ar mai si altele,lucrari care ar spori frumusetea si atractivitatea ,dar si confortul orasului.Ce sa mai zic de Casa de Cultura a sindicatelor? Deci domnule primar ,acestea ar putea fi adevarate motive de mandrie si realizare! Oricum ,va doresc susces si spor,dar si publicitate mai putina. Sarbatori frumoase!

 3. Mda … bace Borzasi , tu ai punctat bine, dar, ai dreptate doar intr-o mana … Problema este, tu stii cate cladiri enumerate de tine apartin primariei ?! … P.S. apropo, nu sunt fan Catalin… Te-ai prins sau vrei subtitrare?! …

 4. Interesant cum o mare parte din spatiile verzi ale orasului sunt distruse de primarul Chereches si transformate in parcari auto. Unul dintre exemple este la Semiluna. La fel, dispar trotuarele pentru pietoni sau se subtiaza intr-un mod exagerat.
  Sunt de acord ca trebuie si locuri de parcare, desi nu detin masina. Dar masinile deja incep sa sufoce acest oras, si nu se iau masuri.

 5. da,parcheaza doar cei ce pupa usa garajului,inteleg ca esti expert in pupat asa ceva,vad ca faci show cand pupi usa garajului!

 6. Eli draga , nu confunda poza cu moastele tale … Esti sigura ca garajul nu a devenit depou la cati pelerini au parcat acolo ?! …

 7. showman draga,am decis sa numai postez poza ca-ti curg balele si palma ti-e plina de par,prietenii stiu de ce ai par in palma!!!

 8. Mda par, mar, etc. … Eli cum nu stii , ai uitat cand ai vorbit cu gura plina si eu am ramas cu peruca ta in palma ?! … Te-ai prins sau vrei si detalii ?! …

 9. ce gura plina,delirezi,cu viermusul ala al tau nu se satura nici macar un pestisor din acvariu,ha,ha,ce peruca,era parul din palmele tale,te-ai prins sau vrei si detalii despre cei ca tine care au par in palme?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.