CHERECHEȘ PRIMAR – Interimarii din Primăria Baia Mare își pregătesc bagajele

7
8329

CHERECHEȘ PRIMAR La ultimul termen al procesului pe fond al lui Cătălin Cherecheș instanța clujeană a acceptat ca următorii martori care vor fi audiați să fie angajații primăriei cu care primarul ales al municipiului Baia Mare are interdicția de a comunica.

Astfel, la termenul din 26 aprilie, în fața judecătorului urmează să dea declarații secretarul primăriei, Lia Mureșan; directorul economic, Carmen Pop și directorul executiv al Direcției Juridice, Mircea Niculae.

După aceste audieri, instanța va elimina interdicția impusă lui Cătălin Cherecheș, cea de a comunica cu cei trei angajați ai Primăriei Baia Mare.

Mai mult, la o viitoare cerere de revocare a controlului judiciar sau a revocării interdicției de a-și exercita funcția, pentru Cătălin Cherecheș nu va mai exista niciun impediment de a-și relua mandatul pe care l-a câștigat în urma alegerilor din 5 iunie 2016, votul democratic al băimărenilor fiind astfel respectat.

Cel mai probabil, Cătălin Cherecheș va putea să se reîntoarcă la conducerea Primăriei Baia Mare în luna mai a acestui an.

Tot la ultimul termen, Cătălin Cherecheș a depus prin avocații săi o cerere pentru a se deplasa înafara țării, acest lucru fiindu-i interzis momentan prin măsura controlului judiciar.

Ca o dovadă de normalitate și respectare a prezumției de nevinovăție și probabil evaluând comportamentul procesul impecabil, procurorul Direcției Naționale Anticorupție a fost de acord cu solicitarea formulată de către primarul ales al municipiului Baia Mare, neavând de obiectat.

ActualMM

Te-ar mai putea interesa

Loading...

7 COMENTARII

  1. Daca revine sper sa remedieze tot ceea ce a ajuns praf in ultimul an:
    1) mizeria si balariile ( sunt zonei prin urbe in care inca nu au reusit sa ajunga nici macar sa le vada,nu sa igienizeze si sa curete).2) sa formeze o echipa de interventie si mentenanta care sa monitorizeze si sa repare ( daca nu pot ei sa apeleze la profesionisti) tot ceea ce se distruge ( ex:parcul de vis a vis de Muzeul Satului are pardoseala cauciucata distrusa in unele locuri-la fel si trambulina care prezinta pericol de accidentare pentru cei mici).3)sa se revine la curatenia si controalele pe autobuzele Urbis (au revenit aurolacii si boschetarii,iar baimarenii renunta la aceste servicii-sunt convins ca au scazut si încasarile).4)ce mai face renumita comisie însarcinata cu construirea parcului industrial ( naste sau a avortat?).5 )Piata Izvoarele,modernizare sau continuam cu jegul?Si cred ca se poate continua cu multe…

  2. Stirile astea sunt ca niste rugaciuni, se tot fac, in speranta ca vor fi ascultate. Insa realitatea e putin diferita. Interdictia de a nu comunica cu martorii nu este legata de cea de a exercita functia de primar. Acum, pe bune, vi se pare normal sa exercite functia o persoana judecata pentru luare de mita, in conditiile in care denuntatorul confirma ca s-a luat mita?

  3. Vise, vise… I s-a interzis sa fie primar, pt ca in functia de primar ar fi comis infractiunea de care e acuzat. In plus, mai are cateva dosare pe langa asta, nu vad sa scape.Conform legii, prefectul ar fi trebuit demult sa anunte alegeri anticipate, daca in 3 luni primarul ales nu si-a preluat functia.Om trai si om vedea, desi nu pricep la ce interimari va referiti, primar interimar e numai unul singur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.