CHERECHEȘ DENUNȚĂ LIPSA COLABORĂRII DIN PARTEA INSTITUȚIILOR STATULUI: „Nu există nici o colaborare (…) ceea ce denotă că există orgolii care nu își au locul”

0
1648

CHERECHEȘ DENUNȚĂ LIPSA COLABORĂRII DIN PARTEA INSTITUȚIILOR STATULUI  Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a susținut joi, 24 mai, o conferință de presă. În contextul ultimelor evenimente din zona infracțională, acesta a denunțat lipsa comunicării și a colaborării între autoritatea locală și instituțiile statului.

Scuterul abandonat de jefuitorii Băncii Transilvania, găsit cu ajutorul Poliției Locale

Nu există nici o colaborare între Autoritatea Locală și acești anchetatori, ceea ce denotă faptul că ori există ceva orgolii care nu își au locul în astfel de situații, orgolii ale unor instituții sau angajați ai unor instituții, care consideră că munca lor și activitatea lor este unică, relevantă în aflarea adevărului, respectiv în găsirea criminalilor. Mă revoltă faptul că a existat ieri un incident destul de grav, acel jaf, așa-zis înarmat, când doi tineri, mascați, au intrat într-o unitate bancară, au furat, au sustras niște sume de bani și după aceea au plecat cu un scuter. Scuterul a fost găsit abandonat, le-am dat noi toate elementele cu privire la identificarea scuterului, dar la fel nici o comunicare publică, nici o atitudine publică, parcă am fi pe un câmp unde e numai poliția și un infractor.

În acest municipiu, respectiv în această țară sunt comunități care trebuie să fie informate , să fie informate în parametrii legali, să li se spună: am constatat următoarea infracțiune , știm ce avem de făcut, facem anchetă, audiem martori, vedem probe, etc. Comunitățile sunt astăzi foarte bine informate, presa s-a dezvoltat comunicarea online este una foarte efervescentă, comunicarea prin televiziuni – la fel. Este foarte normal ca cetățeanul să obțină astfel de informații, chiar sterile, dar să dea o notă de siguranță, de asigurare a cetățenilor că anchetele sunt pe mâini bune”, a declarat primarul Cătălin Cherecheș.

Polițiștii locali băimăreni deschid dosare penale cerșetorilor

„Municipiul din Baia Mare, prin Poliția Locală, a deschis pentru prima dată 3 dosare penale celor care săvârșesc astfel de fapte: cerșetorie, respectiv celor care  supun copiii la cerșit. Pe de altă parte, îi extragem de pe stradă, îi ducem la sediul Poliției, îi ținem două ore după care suntem obligați, conform legii, să îi lăsăm din nou pe stradă. Cercul devine unul vicios și nu se întâmplă niciodată nimic. Nu mi-aș dori să marșăm pe idea unor plăcuțe pe anumiți stâlpi cu mesaje: „nu dați bani cerșetorilor”, deoarece asta înseamnă o lipsă de civilizație, dar pe de altă parte chestiunea nu trebuie să fie orientată spre cei care, dintr-un anumit motiv, sunt emoționați și dau bani unui copil. Trebuie să ne gândim care sunt prevederile legale și cum facem ca Poliția, Jandarmeria, anchetatorii și Direcția pentru Protecția Copilului să-și facă treaba. Pentru că vedem, din nou, că unele instituții stau cu mâna în sân și nu procedează nici măcar în parametrii legali”, a adăugat primarul Băii Mari.

Poliția locală a dat amenzi de 700 mii lei pentru infracțiuni de circulație, disciplina construcției și mediu

Din altă perspectivă vreau să vă anunț că Poliția Locală a avut o evoluție pozitivă în ultima perioadă. Vă dau un singur exemplu: de la începutul anului și până astăzi, comparativ cu anii precedenți , ca și sancțiuni încasate, vorbim despre o triplare a acțiunilor și a amenzilor încasate. De la 200.000-220.000 lei anul trecut, până la această dată la 700.000 lei, acum. Nu vorbim decât de infracțiuni la legile circulației, la disciplina construcției și la mediu. Deci este o evoluție din această perspectivă, una pozitivă pentru că corijează anumite tendințe contravenționale”, a mai spus Cătălin Cherecheș.

ActualMM

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.