AcasăActualitateSocialCETĂŢENIE DIGITALĂ – Elevii Școlii Gimnaziale „V. Alecsandri” Baia Mare au aflat...

CETĂŢENIE DIGITALĂ – Elevii Școlii Gimnaziale „V. Alecsandri” Baia Mare au aflat tot despre „cyber bulling”, care îi afectează tot mai mult pe cei care folosesc rețelele de socializare

spot_img

DISTRIBUIȚI

Miercuri, 21 martie, la Școala Gimnazială „V. Alecsandri” Baia Mare, s-a desfășurat cea de-a doua etapă a competiției „Cetățenie digitală”, competiție lansată de Organizația Salvați Copiii România în cadrul programului ORA DE NET.

Elevii clasei a VII-a C, coordonați de profesoara Camelia Muraru, au susținut dezbaterea cu tema „Cetățenie digitală. Drepturi și responsabilități pe Internet privind datele personale”.

La această dezbatere cu o temă foarte interesantă și de actualitate au participat peste 50 de persoane: profesori diriginți de la Școala Gimnazială „V. Alecsandri”, elevi din clasele V- VIII, părinți, directoarele unităţii şcolare, prof. Cosma Adina și prof. Conț Laura, psiholog Fereștean Tania, precum și Pop Sorinela, agent șef în cadrul Poliției Comunitare Baia Mare.

Teme precum „Ce sunt datele personale?”, „Ce drepturi și responsabilități avem pe Internet?”, „Ce este amprenta noastră digitală?” sau „Cum putem să ne protejăm propriile date personale?” au stârnit discuții interesante între participanți.

Elevii au aflat lucruri noi și activitatea s-a dovedit a avea un real succes prin bogăția de informații aduse. Iar dacă tinerii participanți la dezbatere au început să-și pună unele probleme precum cele mai sus menționate, la care până acum nu s-au gândit, e deja un câștig.

Activitatea i-a făcut să conștientizeze care sunt pericolele reale sau posibile la care se expun în mediul virtual.

Cu siguranță, după această întâlnire, participanții vor privi cu mai multă seriozitate și responsabilitate navigarea pe internet, în special pe rețelele de socializare.

Activitatea a fost una interactivă, întrucât elevii participanți au avut de formulat posibile definiții ale termenului de „cetățean digital”.

La finalul activității agent șef Pop Sorinela a recomandat tuturor participanților să fie vigilenți și să folosească sursele de informație și rețelele de socializare într-un mod adecvat, astfel încât să evite multiplele pericole la care se pot supune, pericole care afectează tot mai mult utilizatorii internet.

Informaţii furnizate de prof. Iosif Adina, Școala Gimnazială „V. Alecsandri” Baia Mare

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA