CERE AJUTOR – O femeie din Baia Sprie, disperată după ce fiul ei a luat atât de mult în greutate încât nu poate fi transportat. Bărbatul de 47 de ani este imobilizat după ce a suferit un AVC

0
773
Foto: Adevărul.ro

CERE AJUTOR  O femeie din Baia Sprie, Maramureş, este în pragul disperării după ce fiul ei, imobilizat la pat de11 ani, a luat atât de mult în greutate, încât nu mai pote fi transportat decât în condiţii speciale. Starea lui se agravează pe zi ce trece, iar ea caută, disperată, ajutor. Drama este cu atât mai mare cu cât femeia nu ştie nici măcar unde să apeleze.

Veronica Dolca este o femeie de 72 de ani. Mamă a opt copii, a ajuns acum să-şi îngrijească unul dintre copii aproape ca şi pe un nou-născut. Îl hrăneşte cu lingura, îl ajută să-şi schimbe poziţia în pat, îl schimbă, îl spală. Fiul ei, Cornel, a suferit un accident vascular cerebral în urmă cu 11 ani, pe cand avea doar 36 de ani. „Din senin, pur şi simplu, a făcut AVC. Nu a fost bolnav, nu avea nimic, a căzut, pur şi simplu din picioare. L-am găsit aici, pe jos”, începe ea să povestească.

Au urmat ani de tratamente. Bărbatului i-a fost afectat centrul vobirii, astfel că acum abia poate rosti, cu mare greutate, câteva cuvinte. A rămas, de asemenea, imobilizat la pat. Cu toate acestea, mama lui nu s-a dat bătută şi a făcut tot ce a putut ea pentru a-l salva. „Am fost cu el la terapie la Borşa, an de an. De fapt, mergeam şi de câte două-trei ori pe an la Borşa şi se simţea mai bine. Mergea în cârje la un moment dat, dar mergea, cât de cât”, mai spune ea.

Cornel înainte de accidentul vascular cerebral / Foto: Adevărul.ro

Citește continuarea articolului pe Adevărul.ro

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.