CERCETĂTORII CONCLUZIONEAZĂ – Stăpânii de câini au bebeluşi mai sănătoşi

0
128

Foarte mulţi viitori părinţi se tem de momentul în care animalele lor de companie se vor întâlni cu bebeluşul nou-venit. Însă un studiu recent arată că aceste temeri sunt nefondate şi că, din contră, a-ţi creşte copilul alături de un căţel, spre exemplu, este un lucru bun.

Cele mai comune îngrijorări ale celor ce urmează să primească un bebeluş în viaţa lor sunt legate de germeni, de organizarea timpului astfel încât să se poată ocupa şi de copil şi de animalul de companie. Potenţial comportament agresiv al necuvântătoarelor care poate pune în pericol siguranţa nou-născutului reprezintă, la fel, o grijă. Totuşi, şi renunţarea la animalul de companie mult iubit se poate transforma într-o cruzime greu de suportat pentru viitorul părinte, relatează Gândul.
O cercetare recentă pare să pună capăt acestor temeri, arătând că relaţia dintre câine şi bebeluş este una cu valenţe majoritar pozitive. Datele analizate de oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Alberta arată că animalele de companie cu blană, în 70% din cazuri fiind vorba de câini, asigură creşterea procentului de bacterii intestinale benefice în cazul bebeluşilor, în special a două dintre acestea care sunt asociate riscului scăzut de obezitate infantilă.

Mai mult, studiul arată că, cu cât contactul cu animalele de companie se realizează mai devreme, cu atât riscul ca bebeluşii să se confrunte cu obezitatea sau afecţiunile alergice scade. Aceste beneficii îşi fac simţită prezenţa încă din viaţa intrauterină a bebeluşului, începând cu al treilea trimestru de sarcină.

Sursă foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.