CENTRUL PHOENIX – Cer colorat în albastru şi porumbei albi pentru a marca Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului

0
127

CENTRUL PHOENIX Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului a fost marcată în cursul dimineții de luni, 3 aprilie, şi la Centrul „Phoenix”, coordonat de Serviciul Public Asistență Socială.

Sub atenta îndrumare a specialiștilor, copiii cu autism, care frecventează grădinița din cadrul centrului, au colorat un cer albastru, pe care au lipit mai mulți porumbei albi, confecționați special pentru această zi.

CENTRUL PHOENIX centrul phoenix

Grupa de grădiniță care funcționează în cadrul Centrului „Phoenix” a fost înființată în septembrie 2016, de Serviciul Public Asistență Socială în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, pentru a facilita accesul la educație a copiilor cu autism.

Aici, 15 preșcolari participă la activități adaptate copiilor cu nevoi speciale, pentru ca ulterior să se integreze în grădinițele de masă.

centrul phoenix0

Manifestările desfășurate luni au fost organizate în semn de solidaritate cu persoanele diagnosticate cu această afecțiune, dar și pentru a atrage atenția asupra problemelor pe care le întâmpină pacienții cu autism.

citeşte şi BAIA MARE – Marş cu baloane albastre de Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului

sursa INFO şi FOTO

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.