AcasăActualitateSocialCELE MAI MURDARE SUPRAFEȚE ÎN SUPERMARKET - Citește ca să știi cum...

CELE MAI MURDARE SUPRAFEȚE ÎN SUPERMARKET – Citește ca să știi cum să te protejezi de microbi!

spot_img

DISTRIBUIȚI

Numărul microbilor de pe produsele aduse acasă de la supermarket este semnificativ mai mare decât cel al microorganismelor care trăiesc pe vasul de toaletă, potrivit cercetătorilor de la Univesitatea din Arizona, citați de TechTimes.com.

Potrivit lui Charles Gerba, unul dintre microbiologii de renume de la Universitatea din Arizona, sunt multe situații în care cumpărătorul poate intra în contact cu suprafețe pline de microbi fără să își dea seama, cum ar fi lăzile frigorifice pentru carne, unde micoorganismele se înmulțesc rapid, arată Vocea.biz.
Micorbiologul face un top al celor mai murdare suprafețe din supermarketuri: Mânerele cărucioarelor pentru cumpărături abundă de bacterii deoarece trec prin multe mâini, așa că microbiologul american recomandă să le ștergem cu șervețele dezinfectante înainte de a le atinge.

Produsele de la raft, adesea catalogate ca „proaspete” au mulți microbi pe suprafața ambalajului. „Nu cunosc pe nimeni care să cumpere fără să atingă produsul sau să îl pipăie”, este argumentul lui Charles Gerba. De aceea el ne sfătuiește să nu cumpărăm produse al căror ambalaj este rupt sau deteriorat. Produsele din carne sau fructe de mare trebuie verificate dacă prezintă ambalajul intact din același motiv, iar luate de la galantar ar trebui protejate împotriva contaminării de la alte produse din coșul de cumpărături de o pungă suplimentară.

Conservele trebuie examinate pentru a nu prezenta umflături sau scurgeri, deoarece ele prezintă un risc mare de contaminare, inclusiv cu bacteria care cauzează botulismul. Benzile rulante pentru produse de la casele de marcat pot fi pline de bacterii care, ulterior, sunt transferate pe produsele proaspete de la raft.

Mulți cumpărători nu cunosc riscul pe care îl prezintă aspensoarele care stropesc produsele proaspete la sectorul legume-fructe, care pot răspândi bacteria Legionella pneumophila, responsabilă pentru Boala legionarilor, un caz grav de pneumonie.

 „Nu e o problemă dacă nu inhalați vaporii”, e de părere Connie Morbach, un microbiolog al unei companii din Michigan. Charles Gerba este unul dintre cercetătorii care au lucrat la studiul britanic care avertizează că sunt de șase ori mai mulți microbi pe ecranele tactile ale telefoanelor mobile decât pe suprafețele vaselor de toaletă.
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.










TE-AR MAI PUTEA INTERESA