CEL PUȚIN PE HÂRTIE – România a înregistrat o creștere economică e 5,8% în primul semestru al anului

0
61

CEL PUȚIN PE HÂRTIE  Produsul intern brut (PIB) a crescut cu 5,8% în primul semestru din acest an pe seria brută. Asta se arată într-un comunicat de presă al Institutului Național de Statistică (INS) transmis, miercuri, AGERPRES.

Loading...

Conform sursei citate, pe seria ajustată sezonier, creșterea economică a fost de 5,7%.

În ceea ce privește trimestrul al doilea, față de aceeași perioadă din anul 2016, produsul intern brut a înregistrat o creștere cu 5,9%, pe seria brută.

Pe seria ajustată sezonier, în trimestrul II 2017, comparativ cu trimestrul anterior, PIB-ul a crescut cu 1,6%. Față de același trimestru din anul 2016, produsul intern brut a înregistrat o creștere cu 5,7%.

În semestrul I 2017, comparativ cu intervalul similar din 2016, PIB-ul a crescut cu 5,7%.

Ca urmare a revizuirii seriei brute prin includerea estimării Produsului intern brut pentru trimestrul II 2017 în seria trimestrială, seria ajustată sezonier a fost recalculată, indicii de volum fiind revizuiți față de a doua variantă provizorie a Produsului intern brut pentru trimestrul I 2017, publicată în comunicatul de presă nr. 171 din 7 iulie 2017. Astfel, rezultatele trimestrului I 2017, comparativ cu trimestrul IV 2016, au fost revizuite de la 101,7% la 101,8%”, menționează sursa citată.

Sursă info.

 

Citește și:

AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ – Ce mai cumpără instituţiile din România: produse de lustruire şi curăţare, aparat foto, 9.600 de bilete de avion

Te-ar mai putea interesa și:

TRAGEDIE ÎN MARAMUREȘ – Adolescent de 15 ani în comă după ce mașina în care se afla s-a izbit de un copac

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.