CEI MAI BUNI DINTRE CEI BUNI – Elevii din Maramureş, cei mai buni la matematică

0
1301

Elevii din Maramureş au dovedit încă o dată că sunt cei mai buni la matematică.

Astfel, anul acesta la Olimpiada Naţională de Matematică a fost un număr record de participanţi din judeţul Maramureş, fiind al doilea pe ţară ca participare după Bucureşti.

”La această olimpiadă am avut şase locuri pentru clasele V-VI şi 16 locuri pentru clasele VII – XII datorită rezultatelor foarte bune din anul şcolar trecut. Aşadar Maramureşul a fost reprezentat la Olimpiada naţională de matematică de o delegaţie de 22 de elevi”, a declarat Adriana Meşter, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş.

Faza naţională a avut loc la Sovata iar prin rezultatele foarte bune obținute, la ediţia de anul viitor Maramureşul va avea 19 locuri la etapa naţională, 4 locuri pentru clasele V-VI şi 15 locuri pentru clasele VII – XII.

“Cinci dintre olimpicii maramureşeni au fost acceptaţi în lotul lărgit care va reprezenta România la competiţiile internaţionale de matematică”, a mai spus Meşter.

Pentru olimpiadele internaţionale la juniori, lotul este format din 21 de elevi, Bucureştiul are 12 elevi iar al doilea ca judeţ este Maramureşul cu cinci reprezentanţi. De asemenea, la clasa a opta, din cele şapte medalii de aur, patru au ajuns în Maramureş. (foto arhiva)

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.