CEA MAI TARE SCUZĂ – Un șofer a dat vina pe Simona Halep pentru viteza cu care conducea

0
278

CEA MAI TARE SCUZĂ  Judecătorii din România sunt sufocaţi de procese în care trebuie să le facă dreptate fie şoferilor amendaţi, fie poliţiştilor. Peste 60.000 de români au cerut instanţei, în prima jumătate a acestui an, anularea proceselor verbale de contravenţie sau au depus plângeri pentru amenzile încasate. În două din zece cazuri, poliţiştii pierd procesele. Motivul e uluitor: greşesc datele din procesele verbale.01:50

Loading...

Scăparea multor şoferi, în astfel de situaţii, ar putea să fie modul în care poliţistul scrie procesul verbal. Sunt câteva elemente absolut obligatorii, iar dacă agentul nu este atent şi greseşte datele, şoferii contestă amenzile în instanţă. Dovadă sunt aceste procese verbale pe care poliţiştii au scris gresit CNP-ul şoferului amendat sau nu au semnat amenzile.

Bogdan Dobrescu, avocat: „Procesele verbale trebuie să conţină data şi locul încheierii procesului verbal, numele şi prenumele agentului, instituţia din care face parte, trebuie să fie detaliată situaţia pe care o transpune agentul contatator şi obiecţiunile în cazul în care există obiecţiuni”.

Cel mai sincer şofer, amendat pentru viteză, a scris la obiecţiuni că se grăbea să vadă meciul de tenis al Simonei Halep. Mulţi nu îşi asumă, însă, că au greşit şi merg în instanţă pentru a contesta sancţiunile.

Sursă info și foto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.