ÎN CE ȚARĂ TRĂIM – Primarul Cătălin Cherecheș a fost interceptat în baza unui mandat de terorism!

7
5504

ÎN CE ȚARĂ TRĂIM Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare ar fi fost interceptat pe mandat de terorism, este dezvăluirea momentului făcută la România Tv. Fostul parlamentar, actual primar, a fost filat și interceptat fiind suspect de infracțiuni conexe ale acțiunilor teroriste!

Loading...

Cătălin Cherecheș a declarat într-un interviu la postul de televiziune că are loc „o privatizare a justiției. S-a întâmplat în foarte multe dosare instrumentate de DNA și nu numai și mă refer la modul în care s-au efectuat înregistrări cu echipamente private, neomologate, s-au transmis apoi la DNA doar frânturi din aceste înregistrări, alegerea dialogului a fost aleatorie, trunchiată, lucru care viciază procesul penal”.

Cherecheș susține că a avut mai multe întâlniri cu un personaj care a înregistrat convorbirile și le-a trunchiat. Înregistrările erau salvate pe un stick și predate DNA-ului.

„De fiecare dată când avea întâlniri cu mine, înregistra cu un echipament neomologat, ajungea acasă, transfera totul pe un stick și îl trimitea la DNA. Au fost zeci de interceptări pe care această persoană (Cristian Șpan n.a) le-a făcut, dar în dosar nu apar toate interceptările, ci doar cinci sau șase episoade trunchiate. DNA-ul nu a luat aparatura, telefonul mobil, în momentul în care a început urmărirea penal in personam. De-abia când avocații mei au sesizat acest lucru, la aproape o lună de zile de la arestarea mea, au procedat la reținerea telefonului mobil”, a precizat Cherecheș.

Procurorii DNA, printre care și controversatul Jean Uncheșelu, au solicitat mandate de interceptare pentru Cătălin Cherecheș, deși nu aveau niciun indiciu că acesta săvârșise vreo faptă de natură penală. Mandatul respectiv, ținut la secret, n-a adus nicio probă în dosarul în care primarul a fost trimis în judecată. Deși judecătorii au aprobat emiterea unui mandat pe siguranță națională și terorism pe numele lui Cherecheș, rechizitoriul a fost întocmit pe infracțiuni de drept comun!

Mandatul de siguranță națională și terorism a fost emis pe numele lui Cătălin Cherecheș de un judecător de la instanța supremă, în baza legii privind prevenirea și combaterea terorismului. Acesta a fost eliberat pe 18 iulie 2012, după ce Cătălin Cherecheș, a depus jurământul ca primar la Baia Mare.

In baza acelui mandat de interceptare pe siguranță națională și terorism, ofițerii SRI au primit aprobare de a intra în telefoanele, calculatoarele, în casa și locul de muncă al primarului. Mai mult, Cherecheş a fost urmărit, fotografiat, ascultat și filmat chiar şi pe stradă.

Ingrid Mocanu, fost director în Ministerul Justiției, a dezvăluit că SUA ar fi cerut de 16 ori mai puține mandate pe terorism față de România, „iar Parlamentul nu s-a întrebat ce faceți voi cu toate aceste mandate”.

7 COMENTARII

 1. Ei, na! Și ca să vezi…, câtă risipă de energii, bunăvoință și bună-credință întâlnești în buna noastră țărișoară România, în numele unei cucoane cu pretenții și ștaif – „justiția din genunche sau de cortină”.
  A fost nevoie de abrutizarea destinului unui om și al unei comunități (sic! din decor lipseau mascații, spectacolul nefiind unul fatidic „cap-coadă”, doar… în deliciul barossanilor locului, intriganților și naratorilor mărunți), ca să se demonstreze CE(?!).
  Adevărul are izbândă și fiece om are dreptul la un proces echitabil când ajunge la judecată, cu drepturi procesuale, prezumții etc., altfel e doar corecție ori germenii (t)erorii.
  Comunitatea – și ea stigmatizată infatuant și articulat de mai-marii zilei vorbitori – era încredințată că „Vox populi, Vox Dei” (adagiu clamat cu vehemență de multe ori cu alte ocazii, de aceiași analiști).
  Dar…, nimic din toate acestea nu era valabil în cazul de față! Scenariu apocaliptic, indus cu fantezie isterică pe-alocuri, specific grupului sectar nevrotic ori găștii interlope în reglare de conturi și răfuială urbană, nicidecum unor oameni raționali, decenți și civilizați…
  Ce să mai înțelegi din toate acestea?

  Undeva în lumea asta largă, exista o vorbă: „dacă salvezi un om, salvezi o lume întreagă…” La noi, dimpotrivă… chiar se lasă cu ospețe!

  Umanismul pare a fi dispărut din firea românului sau considerat o slăbiciune – precum unii afirmă aceasta, din răsputeri, dar ura – cu rol distructiv și de erodare – este omniprezentă, cu ținta evidentă: esența națiunii – în sensul propriu noțiunii, mai direct, ființa națională. Când ne devorăm proprii fii sau noi între noi ori dezbinarea își joacă rolul cu atâtea alte pericole lângă noi, ne e îndeajuns!, iar ignoranța pentru acest fapt ține de „noaptea minții…”
  Nu ne e îndestulătoare istoria, ne vrem și prezentul transpus în format identic, și astfel pregătim viitorul copiilor noștri?!

  O națiune puternică are oameni de stat luminați…, ce interferează cu elitele societății (politicieni, intelectuali etc.), promovează și recunoaște valori ce transced timpului! – acumulează și sedimentează, are educație!, și justiție transparentă, independentă și în echilibrul balanței. Noi…, oscilăm între putință și neputință…, trăim în zbucium și obscurantism, experimentăm iluzii, tranzităm mai mereu spre idealuri schimbate la fiece an ori de la un mandat la altul (și nu mai sunt de vină proscrisele cincinale!), ne contestăm liderii, ideologia acestora (dacă ea mai există pe alocuri) și nimeni nu cunoaște azimutul de voință politică sau dezvoltare…, timp în care alții converg în progres, evoluție, bunăstare…
  Oameni obișnuiți fiind, nu emitem judecăți de valoare, dar nici naivi nu suntem…
  Aceasta este o opinie, fără a fi o confruntare de idei.

  • Rar mi-a fost dat să citesc un comentariu de nivelul acesta. Mă bucur sincer că a apărut la o postare de-a mea. Omule, cunoști bine lumea în care ne obligă unii și alții să trăim, opinia ta fiind o dovadă incontestabilă în acest sens. Felicitări!

  • Poți să înțelegi ce vrei, nimeni nu poate să te oprească și nici n-ar fi indicat. Nu am făcut decât să prezint mecanismul prin care s-a ajuns la instrumentarea celebrului dosar. Dacă ți se pare corect ca imediat după depunerea jurământului, la mijlocul anului 2012, primarul să fie supravegheat non-stop de către „organe”, chiar dacă nu a comis nicio faptă care să justifice măsura, atunci totul e în regulă. Procurorii și securiștii clarvăzători, cu girul unui judecător care zice că împarte dreptatea, l-au supravegheat patru ani pe „teroristul Cherecheș”, dar n-au găsit nicio probă care să le justifice truda și enormele cheltuieli din banii cetățenilor acestei țării „democrate”. Și pentru că n-au găsit, au fost nevoiți să apeleze la serviciile infractorului Cristian Șpan, proaspăt condamnat, dornic să scape măcar de unele belele. Asta e tot ce pot spune.

 2. Daca rusii prin anii 1950 au sprijinit metodele de ancheta staliniste,a venit si randul americanilor sa sprijine si sa inchida ochii la metodele capitaliste totalitare.Daca pesedistii ar avea sange in vene si nu ar fi fricosi ca iepurii, ar cere expulzarea imediata a ambasadorului american,sub a carui inalt patronaj repetam istoria si o dam din nou in strachini ,ciclic de fapt.Cum e cu neamestecul in treburile interne?Sa nu uitam ca avem stenogramele Wikileaks cu un inalt judecator care sifona la ambasada americana,lucru care ne confirma faptul ca ei stiau si au sprijinit campul tactic.

 3. Mda… ,, Asta e tot ce pot spune ,, … Citind printre randuri, aceste cuvinte spun tot, teoria conspiratiei este doar intr-o tabara …. Catalin , nu este cu siguranta terorist si Cristian Span are cu siguranta adevarul lui [ cetatenii orasului nu sunt toti naivi ] … P.S. apropo de terorism coane Grig, clasa politica unde poate fi incadrata ?!… Infractiunea Subminarea Economiei Nationale art.165 s-a eliminat in noul cod penal, stiai de acesta ,, crima ,, ???!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.