CE SE ÎNTÂMPLĂ CU VREMEA – Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

0
327

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU VREMEA Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o estimare a valorilor termice medii pentru perioada de prognoză din 15 până în 26 noiembrie.

În prima zi de prognoză vremea în Banat va fi deosebit de caldă pentru această perioadă, cu o medie a maximelor termice de 16 grade.

În următoarele două zile valorile termice diurne vor scădea cu aproximativ 7-8 grade. Apoi, până în 20 noiembrie nu vor mai avea modificări semnificative. Media lor va fi în jurul valorii de 10 grade.

Ulterior, vremea se va răci treptat. Temperaturile maxime vor atinge, în medie, 8 grade la sfârșitul intervalului.

Valorile termice nocturne vor avea o evoluție asemănătoare. Media lor va fi de 8-9 grade la începutul intervalului de prognoză și 1 grad la finalul acestuia.

Trecător vor fi posibile ploi slabe, aproape zilnic.

În Crişana, valorile termice diurne se vor situa, în prima zi, peste cele normale la această dată, iar media lor va fi de 16 grade.

Se va răci accentuat, apoi, până în 20 noiembrie, nu vor mai fi variații semnificative. Media maximelor termice va fi de 9-11 grade.

În zilele care vor urma, se va resimți o nouă scădere de temperatură. În ultima zi de prognoză media maximelor termice va ajunge la 6-7 grade.

Vor scădea și minimele termice, de la o medie de 8 grade în prima zi, până la 0 grade la finalul intervalului de prognoză.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în 13 noiembrie și după 19 noiembrie.

În Transilvania, media temperaturilor diurne va scădea de la 16 grade până la 8 grade în data de 15 noiembrie.

În ziua următoare va crește cu 2 grade, apoi va reveni la 8 grade. Nivel la care se va menține și în următoarele 3 zile.

Între 21 și 26 noiembrie se va resimți o nouă scădere a valorilor termice, cu aproximativ 2 grade.

Temperaturile minime vor fi și ele în scădere, media lor va fi pozitivă până în jurul datei de 18 noiembrie, apoi va coborî sub pragul înghețului, iar în ultimele două zile va atinge -2 grade.

Pe arii restrânse vor fi posibile ploi slabe aproape în fiecare zi.

În prima zi de prognoză vremea în Maramureş va fi caldă pentru această dată, cu o medie a valorilor maxime de temperatură de 14-15 grade, iar a minimelor de 6 grade.

Ulterior vremea va intra într-un proces de răcire treptată, astfel că în ultimele zile de prognoză maximele termice vor fi în medie de 6 grade, iar minimele se vor situa în jurul valorii de 0 grade.

Local vor fi ploi slabe, trecătoare, mai ales în primele două zile ale intervalului și după data de 19 noiembrie.

 

Prognoza meteo pentru celelalte zone ale ţării citiţi AICI

 

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.