CAZ ŞOCANT LA SUCEAVA – Șefa Centrului Medical Județean al IPJ este bănuită că și-a drogat copiii

3
532

CAZ ŞOCANT LA SUCEAVA Lorena-Adriana Bîrleanu, șefa Centrului Medical din cadrul IPJ Suceava, este suspectată că și-a drogat copiii de 11 și 15 ani, cu medicamente folosite de bolnavii în faze terminale.

CAZ ŞOCANT LA SUCEAVA Cazul șocant a ieșit la iveală după ce doi copii au ajuns la spital existând suspiciuni că le-au fost injectate substanțe medicamentoase folosite pentru pacienți în faze terminale.

Situația este cu atât mai gravă, cu cât principala suspectă de toată grozăvia este propria lor mamă, șefa Centrului Medical Județean al IPJ Suceava.

Copiii au ajuns zilele trecute la spital, scrie obiectivdesuceava.ro, testele de urină dovedind că în sângele lor au ajuns cantități însemnate de benzodiazepină (substanța activă de la Diazepam) și morfină.

Adriana-Lorena Bîrleanu este bănuită că începând încă din luna septembrie a anului trecut a început să le administreze celor doi fii ai săi tot felul de calmante puternice pentru a le mai potoli pornirile adolescentine.

Astfel, comportamentul celor doi băieți a fost unul total schimbat față de anul școlar precedent, fapt ce a stârnit nedumerirea cadrelor didactice.

Copiii nu mai erau atât de energici ca la sfârșitul anului școlar trecut, s-au izolat de restul colegilor și nu mai comunicau nici cu profesorii, fiind afectate și rezultatele lor la învățătură.

Reprezentanții școlii nu au putut să privească nepăsători la situația celor doi băieți, astfel că s-au simțit responsabili să sesizeze Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava.

Asistenții sociali au pornit de îndată o anchetă pentru a descoperi cauzele ce au dus la schimbările de comportament ale celor doi frați.

Minorii au fost monitorizați timp de câteva luni, iar la sfârșitul lunii februarie 2017 s-a ajuns la concluzia că există posibilitatea ca însăși mama lor să le administreze tot felul de medicamente și calmante.

DIICOT Suceava a demarat o anchetă, fiind făcute cercetări pentru stabilirea vinovăției persoanelor implicate.

sursa INFO

Te-ar mai putea interesa

Loading...

3 COMENTARII

 1. Colegii noștri din DGASPC Suceava au fost sesizați, încă din data de 7 martie 2017, cu privire la situația asta. Ce am făcut de atunci, de ce nu ne-am mișcat mai repede ? Și acum cine e responsabil de situația prezentată ? Copiii sunt încă la părinții lor din cauza diectoarei Isăilă, care, în loc să-i protejeze, și-a susținut prietena. Părinții cum și când o să răspundă cu privire la aceste fapte ? Sunt oare colegi de-ai noștri care încearcă să acopere toată mizeria ? Și dacă da, de ce ? Cine e acum în măsură să decidă soarta copiilor și a părinților lor ?
  Ce nu spune nimeni, însă, este că, deși Poliția știa cu mult timp înainte despre experimentele ”medicului” Bîrleanu Adriana asupra propriilor copii, asupra soțului și tatălui său și autoadministrarea de droguri de mare risc de către aceasta, organele abilitate nu au făcut nimic ! Deși, încă din luna ianuarie 2017, a fost sesizat DIICOT-ul, nici aceștia și nici BCCO nu au mișcat un deget ca să rezolve situația bieților copii. Doctorița Bîrleanu este doar colegă cu ei, nu-i așa ? Nu ea este medicul lor de familie ? Nu le pune ea diagnostice și le prescrie rețete ? Oare le prescrie și lor aceleași rețete pe care și le prescria și ei și copiilor ? Oare câți dintre colegii doctoriței de la IPJ Suceava utilizează astfel de rețete ?
  Este evident acest lucru doar dacă ne uităm pe decizia Tribunalului, care în loc să ne dea câștig de cauză, astfel încât să putem proteja copiii de acțiunile distructive ale mamei lor, decide ca minorii să rămână în continuare la părinți…cu alte cuvinte, să îi drogheze mai departe ! Să ținem cont de faptul că, după o administrare îndelungată a medicamentelor respective și în cantități substanțiale, nu cred că doctorița Bîrleanu va întrerupe ”tratamentul”, riscând un colaps prin sevraj al copiilor.
  Nici școala la care învățau copiii nu s-a implicat și nici măcar cea care a decis, în instanță, ca cei doi băieți ai familiei Bîrleanu să rămână acasă, la părinți, în ciuda dovezilor care arătau că micuții erau drogați de către propria lor mamă (dacă i se mai poate spune așa!!!).
  Rușine acelor persoane care nu se pot numi oameni, care au pus batista pe țambal și au hotărât că interesele proprii sunt mai presus decât viața copiilor familiei Bîrleanu. Copii care se sting pe picioare, drogați până la pragul inconștienței, de o persoană iresponsabilă și necruțătoare, precum Bîrleanu Adriana. Și rușine și colegilor noștri din DGASPC Suceava care nu și-au făcut treaba (intenționat sau nu), astfel încât copiii să poată fi salvați.

 2. Este un doctor foarte bun care isi iubeste familia mai ales copii, iar noi astia care ne numim profesionisti stim ca nu poate si nu are voie la replica o perioada de timp, asa ca aruncam cu noroi in ea.
  Anul trecut am avut un accident in urma caruia doctorii Sitalului Falticeni m au diagnosticat cu ,,entorsa picior stang” si ,,ruptura muschi brat mana dreapta ” Am ajuns la doamna Dr. BiRLEANU LORENA ……. piciorul era umflat cat o paine si o culoare albastru spre negru (pot atasa si poze) , degetele aproape ca nu se mai vedeau abia ma deplasam in carje . Mi-a examinat piciorul si mi-a facut urgent trimitere la tomograf in urma caruia s a constatat ca piciorul era fisurat in 4 locuri mi a schimbat toata medicamentatia, am facut recuperari si astazi sunt ok.
  Anul asta in urma frigului indurat la seviciu nu am mai putut sa inspir. Sa trec la subiect .
  LA FALTICENI in urma radiografiei pulmonare diagnosticat cu ,, nodul pulmonar plaman drept 8 mm etc ” medicamentatie antibiotice foarte puternice si medicamente de largire si curatire a cailor resiratorii cu revenire la 3 luni.
  LA DR. BIRLEANU LORENA . Trimitere tomograf imediat cu un diagnostic in care nu cred ca mai apucam sa revin dupa 3 luni la Falticeni.
  MULTUMIRI DOAMNEI DOCTOR ESTE O MARE PROFESIONISTA si nu cred tot ce se spune in presa.
  Multi dintre pacintii ei credem ca e vorba de altceva acolo . Fi-ti tare doamna doctor !

 3. Nu cumva e buna pentru ca da trimiteri la tomograf?
  Copiii au primit droguri … din cer, cele 2000 de comprimate gasite la perchezitie au fost … un mizilic…..
  Sigur e vorba de altceva…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.