CAZ SCANDALOS ÎN MARAMUREȘ – Refugiați din Irak printre care și copii, lăsați să doarmă în fața centrului de refugiați din Șomcuta Mare

8
6379

CAZ SCANDALOS ÎN MARAMUREȘ  Au fugit de ororile războiului din Irak, au trecut prin chinurile unui drum de mii de kilometri fie pe mare, fie pe uscat. Au vrut să ajungă într-o ţară europeană din Vestul Uniunii Europene. Au ajuns însă în România. Mai exact, la Centrul de Refugiaţi din Şomcuta Mare, Maramureş.

Loading...

Şapte copii cu vârste cuprinse între 4 şi 14 ani, şi doi adulţi (femeie şi bărbat), cetăţeni irakieni, au dormit sub cerul liber tocmai în faţa Centrului de Refugiaţi din Şomcuta Mare. Ei nu au fost primiţi în unitatea de cazare a refugiaţilor din mai multe motive.

SCANDAL ÎN MARAMUREȘ 4

Unii susţin că nu s-ar fi întors la Centru până la ora 22:00 şi astfel nu li s-a mai permis accesul în unitate. Se cunoaşte faptul că refugiaţii cazaţi la Şomcuta Mare trebuie să respecte un program strict. Ei pot ieşi fără probleme în oraş între orele 8.00 şi 22.00.

Reprezentanţii Centrului de Refugiaţi din Şomcuta Mare au negat aceste informaţii şi susţin că irakienii şi copiii acestora au plecat de bună voie. S-au întors în Centru şi iar au plecat. Acesta ar fi motivul pentru care nu au mai fost primiţi noaptea trecută în unitatea de cazare a refugiaţilor din Şomcuta Mare.

SCANDAL ÎN MARAMUREȘ 3

Astăzi dimineaţă adulţii şi copiii irakieni erau tot în faţa unităţii din Şomcuta Mare şi, deocamdată, nu se ştie cum se va rezolva situaţia lor. Cert este că îi aşteaptă o zi toridă, cu temperaturi de până la 37 de grade Celsius. Barbatul a declarat că a dormit afara şi că nu a mâncat nimic de ieri. La fel şi copilaşii.

Fotografiile au fost realizate de către un localnic care s-a arătat revoltat de situaţia din Şomcuta Mare.

Salut. Te rog publică nişte poze făcute la Centrul de Refugiaţi din Şomcuta Mare. Aseara m-am întors acasă în jurul orei 23.00. Mai multi refugiaţi cu copii mici se certau cu pznicul de la Centrul de Refugiaţi din Şomcuta. Din câte ştiu programul de intrare la centru e ora 22. Dar nu poţi lăsa copii mici să doarma pe jos. Pozele sunt elocvente şi spun totul” a declarat acesta.

SCANDAL ÎN MARAMUREȘ

Având în vedere codul galben de canicula ce este în judeţul Maramureş, primarul oraşului Şomcuta Mare a declarat că până se va rezolva situaţia irakienilor şi a copiilor acestora va încerca să îi ajute măcar cu mâncare şi apă.

Să mai spune şi faptul că unitatea de cazare a refugiaţilor din Şomcuta Mare are competență teritorială pentru județele: Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Cluj, Alba, Mureș, Harghita, Sibiu.

Un punct de vedere oficial urmează a fi prezentat în exclusivitate de către jurnalistul Vasile Dale.

Știre în curs de actualizare.

 

Sursă: Vasile Dale

8 COMENTARII

  1. Daca ati locui la Bruxelles, nu ati mai avea atata mila fata de ei. Mai lipseste sa le faca o moschee manga biserica din sat si sa te mai vad baiete daca mai faci poze

  2. Când ți se oferă casă masă au obligația de a respecta programul centrului, dar cum bănuiesc că irakianului îi face impresia că centru este la dispoziția lui se înşeală.Programul e unul pentru toți.Dacă ar fi primit şi în urma abaterii nu i s-ar da voie să părăsească centru două săptămâni, cum ar fi?
    Oare cei care am fost in armată chiar dacă eram detaşați la munci nu trebuia respectat regulamentul stabilit de catre superior a tuturor militarilor din detaşament?

    • Oamenii nu sunt in detentie iar pribegia nu e un lux.Faptul ca parintii e posibil sa nu fie asa de responsabili,nu le poate aduce copiilor o condamnare,din partea nimAnui.Apoi ne mai miram ca avem probleme in tarile nordice,acolo iresponsabilitatea parintilor e condamnata.La noi cei de la asistenta sociala il verifica pe Truica si pe Columbeanu,in timp ce zeci de mi de coconi se culca seara flamanzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.