CAZ REVOLTĂTOR LA SIGHET – Carcase de porc transportate pe podeaua mașinii de către o binecunoscută măcelărie din Baia Mare

3
3374
CAZ REVOLTĂTOR LA SIGHET  Situație revoltătoare surprinsă de un cititor al ActualMM. Acesta a surprins modul în care o măcelărie cunoscută din Maramureș,care își desfășoară activitatea în Baia Mare, transportă carcase de porc în alte localități. În imaginea susprinsă chiar astăzi dimineață, 8 decembie, în Sighetu Marmației, se văd carcase de porc aruncate efectiv pe podeaua dubei care le transportă, podea pe care angajații calcă cu încălțămintea murdară. Carcasele sunt apoi oferite spre vânzare consumatorilor care nici nu bănuiesc în ce condiții le ajunge carnea pe masă.
Am surprins această imagine la Piața Agro alimentară Sighet și mi se pare cel puțin revoltător. Ne mirăm apoi că ne îmbolnăvim? Astea sunt condiții de transport pentru carne? Unde sunt controalele, unde mai e Protecția Consumatorului în aceste situații?”, se întreabă sigheteanul consternat de situația surprinsă.

Mai grav este că, deși un caz asemănător a avut loc la Sighet în urmă cu câteva luni, se pare că nimănui nu îi pasă nici măcar de sancțiuni, darămite de sănătatea consumatorilor care plătesc mulți bani pentru produsele lor.

Cu toate că unii ar putea spune că nu e o situație gravă, consumatorii spălând carnea înainte de preparare, vă aducem aminte că sunt anumite bacterii care pun în pericol sănătatea tuturor, una dintre acestea fiind chiar pesta porcină care a ajuns recent și în Maramureș.
Așteptăm un punct de vedere de la autoritățile competente, inclusiv de la societatea al cărui angajat a fost surprins transportând carcasele în acest hal.
ActualMM

Te-ar mai putea interesa

Loading...

3 COMENTARII

  1. Articol alarmist. Pesta porcină nu afectează omul. Apoi, carnea nu e doar spălată, ci și tratată termic, în timpul gătitului. Nu zic că-i bine să fie transportată așa, dar nici pericol de moarte nu e.

  2. no,si? nu vedeti cum gindeste DOBITOCUL care o maninca,de ce ar interesa pe cei de la OPC,sau pe cei care o comercializeaza?ei sigur nu maninca de acolo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.